Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prvo ovo nije turbofolk, a svi znamo ko je bio Toma Zdravkovic, zaista ne znam cemu vise ovo preseravanje
Nije turbo folk ali nije ni za pohvaliti vala
Ja ne znam tko je on, znaš li ti tko je Bruce Dickinson?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ajd ne provaljuj se film sam gledao nije mi se sasvim svidio al Tomine pjesme nemaju veze sa turbofolkom čovjek je pjevao iz duše srcem ....čuj mogli pustit operu ili filharmoniju 🤣🤣🤣🤣 ej bože kad svako ima pristup ovim medijima i internetu
Ne znam ko je dotična, ali u pravu je. Šta god da je Toma bio, tolika propaganda tog filma je apsurdna. Zašto se niko nije sjetio da uradi film o Tesli koji je zadužio cijeli svijet i zahvaljujući njemu sva ova blebetala imaju priliku da naprave neki filmić i nekog alkosa i kockara predstave kao tobože boema.
iz njenog facebooka: edit: (ovdje ne mislim na film Toma i njegovu muziku kao turbofolk niti se uopšte razumijem u te kafanaske žanrove, mislim na izjavu Edina Forte koji kaže da "Sada uvozimo kulturu iz Srbije i to ne najbolju" - gdje on podvodi cajke pod kulturu.
Ne rise ba Nejra, zašto bi se građanima Sarajeva emitovao punk, pop ili rock sadržaj za NG kad NAROD više voli NARODNU muziku, pa tako i filmove. Toma je remek djelo, i ulazi u historiju kinematografIje, za razliku od ove "cool urbane" propale rediteljice koja nema, niti će ikada imati kvalitetan film, već samo zna da kenja od zavisti i ljibomore. Btw, muzika Tome Zdravkovića nije "turbo folk" već evergreen! Aj voz!
Nejri nedostaje paznje.
Ko je ova Karabaja? Toma je krvario znajuci šta se Jugi sprem, a Juga je bila drzava, a sad imamo 6 selendri i 6 siromašnih jadova. Toma je volio Sarajevo srcem i dušom, više nego što ćeš ga ti ikad gospođo voljeti...
Halida Beslica i Tomu Zdravkovica slusali su i slusaju svi rokeri iz bivse yuge,nije dzaba Edo Maajka rekao za Halida da je bosanski Elvis Prisli
Nek ti znaš šta je "Turbo folk" pa da nas edukujes....Pjesma "Gas gas" koju izvodi Severina a komponovao ju je Goran B. Je veći "Turbo Folk" nego sve Tomine pjesme...
Svako ima pravo na svoje misljenje a isto tako ima pravo gledati sta zeli ili ne gledati sta ne zeli ali mislim tj. znam da Toma Zdravkovic nije bio turbo folker.Ovaj komentar u kojem se kaze da su bivsoj YU njegove pjesme bile proglasene sundom nije ustinit i niti jedna nije bila sund i niti jedna nije zabranjena.
Toma nije bio turbofolk pjevač ali dotična vjerovatno ne uočava razliku
Haloooooo, tupačo, Toma Zdravkovič nije "turbofolk". Informiši se malo o tom pojmu prije nego postaneš pametna.
Sjedi jedan. Nadmasila si tatu.
Ne smijes dirnuti u Tomu ili Djokovica...bozanstva vecine na Balkanu. Prvi pjano i kockar, drugi muljator, lazov, sampion i dobro udaren u glavu. Obojica samo sa osnovnom skolom.
Pa zar nije diskriminacija ovo što ova gospođa Latić iznosi javno. Diskriminacija po muzičkoj osnovi. Gospođo slušajte šta želite,i pustite druge da slušaju i gledaju šta žele. Pa zar ta sloboda nije demokratija.
Glupača jedna, eto neka je ona pankerica. Toma je i roker, i darker, i španjolski utjecaj, i šansonjer + kafana, sve u jednom. Šteta što ove ograničene jednodimenzionalne samopromovirajuće persone to neće nikad shvatiti.
Nejra Lazić redatelj?