Nakon osam godina
0

Muhamed Bikić napušta Hayat TV

Piše: A. K.
Muhamed Bikić
Muhamed Bikić
Muhamed Bikić, urednik i voditelj sportskog programa Hayat TV-a, odlučio je napustiti ovu medijsku kuću nakon osam godina rada.

Kako je Bikić rekao za Sarajevo-x.com odlučio se za prekid ugovora nakon osam godina, jer je vrijeme da "ide dalje".

"Sa Hayat TV-om sam sporazumno prekinuo ugovor. Bilo mi je zadovoljstvo raditi tamo i sa svima ću ostati u korektnim odnosima", rekao je Bikić, koji će raditi do kraja mjeseca nakon čega će napraviti pauzu u karijeri.

Prema njegovim riječima još uvijek nije siguran da li će nastaviti karijeru u novinarstvu. Iako je dobio nekoliko ponuda nema ništa konkretno u planu, osim upisivanja doktorata.

U razgovoru nam je Bikić otkrio i svoje dječačke snove, odnosno njegovu želju da jednog dana postane ministar za sport na državnom nivou i da zbog toga ulaže u svoje obrazovanje.

Muhamed Bikić na "Hayatu" je radio kao voditelj sportskog bloka u centralnoj informativnoj emisiji "Vijesti u 7", te urednik i voditelj emisije "Hayat sport".

Bikić je radio u ovoj TV-kući proteklih osam godina, gdje je bio angažovan kao novinar i reporter. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a 2009. godine magistrirao je na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja.

Ratne godine proveo je u redovima Armije BiH. U "Dnevnom avazu" radio je kao sportski novinar od 1995. do 1998. godine, nakon čega prelazi u bh. politički magazin "Ljiljan" gdje uređuje sportske stranice.

Objavio je i dvije knjige "Hadžijsko drvo", zapisi sa hadždža i "Po(r)uka", putopis iz Kordobe.