Takmiči se na SFF-u
21

Milan Marić o snimanju serije inspirisanoj Žarkom Lauševićem: Imali smo dozu odgovornosti

I. S.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Srbijanski glumac Milan Marić stigao je na 29. izdanje Sarajevo Film Festivala. Između ostalog je govorio i o seriji "Pad", koja je inspirisana životnom pričom Žarkoa Lauševićea.

"Divno je. Osjećam se kao redovni dio festivala i mnogo mi je drago zbog toga. Predivne uspomene me vežu za ovaj festival. Prošle godine sam prvi put bio u poluzahvalnoj ulozi žirija. To je poprilično nezgodno", kazao je i dodao je da mu je ove godine mnogo lakše jer je tu da uživa.

Serija "Pad" srbijanskog reditelja Bojana Vuletića takmiči se za Srce Sarajeva na 29. izdanju Sarajevo Film Festivala. Ova triler serija inspirisana je knjigom "Godina prođe, dan nikad" glumca Žarka Lauševića. Glavnu ulogu ima Marić.

"Bilo je izazovno raditi na ovoj seriji. To što smo svi osjećali neku dozu odgovornosti o tome na koji način ćemo govoriti o toj priči jeste malo otežavalo, ali nas je i držalo budnim kako ne bismo napravili neku grešku. Imali smo neku dozu odgovornosti", rekao je.

Na pitanje koliko glumci kroz svoju profesiju mogu mijenjati društvo odgovorio je:

"Dužnost umjetnosti je da se bavi društvom, da ga preispituje i da pravi dubinski presjek u odnosu na sve što se događa. Ono izvlači na površinu neke stvari koje se ne vide."