Dirljive riječi
84

Poznate ličnosti se opraštaju od Žarka Lauševića: Zbogom, najveći

I. S.
Milan Marić i Žarko Laušević (Foto: Instagram/eugensmesni)
Milan Marić i Žarko Laušević (Foto: Instagram/eugensmesni)
Žarko Laušević je preminuo danas u 63. godini, a od njega se opraštaju brojne kolege.
"Ne znam kako se ovo radi, nikada nisam pisao ovako nešto. A je*i ga, i teško mi je. Da li bi prvo trebalo da ti se zahvalim? Da napišem: 'Hvala ti što si bio takav glumac'? Moram prvo da napišem glumac jer sam te zapravo tako upoznao. Kroz uloge. Upoznao kroz uloge?! Kako to naivno zvuči, ali znaš na šta mislim. Možda bi ipak trebalo da napišem: 'Hvala ti što si bio takav kolega.' To zvuči prisnije i intimnije, a i zaista jeste. Morao bih onda obavezno da dodam da si bio divan kolega, pun strpljenja, savjeta i razumijevanja za nas 'balavce'. A to sve znaš, to sam ti sve već rekao. I nisam jedini", naveo je Milan Marić.

Ako bi napisao samo "Žare, hvala ti", smatra da bi to onda značilo da se oprašta od njega kao glumca i kolege, ali i onoga što su njih dvojica izgradila van filmskog seta.

"O tome mi je zapravo najteže da pišem. Probat ću. Hvala ti za povjerenje. Hvala ti za osmijehe. Hvala ti za vrijeme. Hvala ti za podršku. Hvala ti za lekcije. Hvala ti za nježnost. I hvala ti za prijateljstvo. Možda je rođenje svakog čovjeka njegov najveći uspon, sve ostalo je pad. Tvoj Mare", napisao je.

"Kuda svi tako žurite?", kratko je objavila Sloboda Mićalović.

Dragan Bjelogrlić je na Instagramu podijelio njihovu zajedničku fotografiju na kojoj poziraju nasmijani uz opis: "Zbogom, prijatelju... Zbogom, najveći".

"Dobri moj Žare, najljepši i najbolji... Našao si svoj mir! Putuj s anđelima! Volim te", napisala je Danica Maksimović.

Oglasio se i Momčilo Bajagić Bajaga.

"Bili smo prijatelji. Glumio je u spotu za našu pjesmu 'Montenegro', a i radio sam muziku za predstavu 'Život Jovanov' u kojoj je on igrao. Bio je jedan od najboljih glumaca na ovim prostorima. Divna osoba, imao je tešku sudbinu. Prerano je otišao", kazao je.

Ljiljana Blagojević je također objavila zajedničku fotografiju.

"Zbogom, dobri čovječe, raskošni umjetniče! Neka Bog da rajski mir tvojoj napaćenoj duši", napisala je.

Laušević je preminuo od karcinoma pluća. Ovu informaciju je potvrdio njegov kolega Branislav Lečić.

"Otišao je moj veliki prijatelj i izuzetan glumac. Zaista jedan od reprezentativnih predstavnika moje generacije. Nažalost, imao je tešku sudbinu koja ga je na kraju krajeva i ubila", kazao je.