Anketa Cesara Millana
0

Lassie najomiljenija pseća TV zvijezda

Sarajevo-x.com
Poznati "šaptač psima" čije zanimljive emisije na TV kanalu National Geographica prate ljudi širom svijeta odlučio je saznati ko je najomiljenija TV ličnost svih vremena, naravno u kategoriji pasa. Prema rezultatima neobične ankete ta titula je pripala legendarnoj Lassie, škotskom ovčaru iz filma "Lassie se vraća kući" iz davne 1943. godine.

Cesar Millan, koji je profesionalni trener pasa i koautor bestselera "Cesar's Way" i "Be the Pack Leader", nije sakrio svoje oduševljenje zbog dodjele laskave titule najveće TV zvijezde svih vremena najpoznatijem škotskom ovčaru na svijetu, jer je, kako sam kaže, upravo Lassie jedan od razloga zbog kojih je želio postati "najbolji trener pasa".

Na drugom mjestu liste najomiljenijih krznatih TV likova svih vremena, u čijem je sastavljanju sudjelovalo 3.000 osoba, osvanuo je svima dobro poznati i veoma pričljivi Scooby Doo, koji se sa svojom družinom koju čine Shaggy, Freddie, Velma i Daphne na televiziji prvi put pojavio 1969. godine.

Brian iz američke animirane serije "Family Guy", koji hoda kao čovjek, pije Martinije, puši cigarete i razgovara s ljudima, zauzeo je treću poziciju, a na četvrtom i petom mjestu našli su se pas lutalica, njemački ovčar pod imenom Hobo iz kanadske TV serije "The Littlest Hobo", te vrckavi Shep, jedan od glavnih aktera BBC-jeve dječje emisije "Blue Peter" koji se odlično slagao s voditeljem Johnom Noakesom.

Prema rezultatima nove ankete Wellard, pseća zvijezda britanske sapunice "EastEnders", dospio je na šesto mjesto, a u stopu ga slijedi K9 iz veoma gledane britanske naučnofantastične TV serije "Doctor Who".

Među deset najpopularnijih krznenih TV zvijezda našli su se i Santa's Little Helper iz kultne animirane serije "The Simpsons", Bouncer iz australske sapunice "Neighbours" i nikada neprevaziđeni Snoopy.