Film/TV
0

Johnny Depp u potrazi za scenaristom za film "Dali"

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Hollywoodski glumac Johnny Depp je organizovao audiciju za poziciju scenarista za njegov najnoviji filmski projekat "Dali", u kojem će glumiti poznatog slikara nadrealizma Salvadora Dalija.

Zvijezda hit filmova "Pirati sa Kariba" će utjeloviti lik slikarskog genija nadrealizma Salvadora Dalija u novom filmu "Dali", a trenutno je u potrazi za pravim scenarijem, neovisno koga napiše.

"Johhny je otvoren za saradnju sa svima, od domaćica do penzionera, ako je scenarij pravi", otkrio je neimenovani izvor, a prenio AskMen.com.

Depp nije jedini hollywoodski glumac koji će portetirati ekcentričkog umjetnika na filmskom platnu. Naime, Al Pacino i Peter O'Toole će također ovu ulogu imati u filmovima "Dali and I" i "Goodbye Dali".

Salvador Dali je preminuo 1989. godine u 84. godini života, a imao je veoma izražajnu tehniku slikanja, te je znao napraviti pravi show. Naime, jednom je držao predavanje odjeven u ronilačko odijelo.

Neka od njegovih poznatih slikarskih djela su svakako "The Persistence of Memory", "The Face of Mae West", "The Metamorphosis of Narcissus" and "The Temptation of St. Anthony".