Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Odmah mi se namece pitanje, zasto neko od tzv. "sposobnih" bh.rezisera nije do sada snimio niti jedan film o kljucnim pitanjima bh.drustva?! Npr. sa naslovima "Tokovi novca iz Budzeta", "Sve o Hidrogradnji", "Istina o bh. Airlines", "Klan Arslanagic", "Nekretnine SDP-ovaca", "Klan Izetbegovic", "Covici & Co.", "Nepotizam u javnim preduzecima", "Od cobana do parlamentarca", "Banke u RS-u", itd. Odgovor: nemaju oni znanja, kilaa, volje, sposobnosti,...
da je bosnji do razmisljanja ne bi 20 godina glasao za iste
pogledao blood diamond,12 year of slave i slumdog millioniare odlicni filmovi
slumdog i nekoliko puta
Krvavi dijamant je odličan film, rađen po istinitom događaju.
Captain Fantastic je daleko bolji od navedenih filmova
district 9 je pravi film da se zamislis kakva je ljudska vrsta zapravo
Mirzeta ne voli razmišljati. Plitka je k'o lavor. 👒🐓
ovaj die fremde je odlican
ja najvolim evendžerse , oni su mi kul i tjeraju na razmisljanje ono pravo
Jesu ovo jake teme, al filmovi poput Mulholland dr, Donnie Darko i Enemy te bas shebu da moras razmislit i skontat sta si odgledo i sta se zapravo desilo
Pošto nam je zbilja tako *ružičasta*, trebamo se dodatno shebavati filmovima. 👏
Jedini film koji je na mene ostavio utisak i koji mi ne izlazi iz glave je Soylent Green. Mozda zato sto sam ga gledao kao dijete i bio( i ostao ) prestravljen pojedinim scenama iz filma. Naravno tu su filmovi i od Stanley Kubricka.Njegovi filmovi Eyes Wide Shut i The Shining su mi ostali duboko u sjecanju.
shutter island jedan od filmova koji me baš sje bo
The Intouchables, bolji od ovih svih navedenih
I svi filmovi stivena segala također..
Da, njegovi tjeraju na razmišljanje kako tip snima identične filmove iz godine u godinu :D
CAPTAIN FANTASTIC - daleko poucniji film od svih ovdje nabrojanih.
12 years of slave je mnoooogo vise od filma o rasama i ugrozenim grupama... urednik se nije natjerao da razmisli.
Ima tu još kamara filmova, al' eto... Nije loša lista, osim što bih izbacio Blood Diamond, jer je klasična holivudska tvorevina. Preporučio bih Posljednje Hristovo iskušenje i Sve o mojoj majci.
@schkafischkafnjak. otaj, otaj... :)
@schkafischkafnjak. dalo bi se raspravljati da li je najrealniji. teško je odrediti šta je realno, kada ozbiljnija analiza lika i djela isusa, počinje sa; ... ne može se sa sigurnošću utvrditi da li je uopšte postojao... tako da je realnost u drugom planu. težište je na drugačijem uglu gledanja biblijskog nauka, u ćemo zapravo i jest vrijednost filma.