Vesela atmosfera
14

Jasna Đuričić i Lazar Dragojević zaplesali na crvenom tepihu Filmskog festivala u Veneciji

I. S.
Screenshot: Instagram
Screenshot: Instagram
Jasna Đuričić i Lazar Dragojević uživali su odličnoj atmosferi na 80. izdanju Filmskog festivala u Veneciji te zaplesali na crvenom tepihu.

Oni su na ovaj prestižni događaj stigli zbog premijere serije "Znam kako dišeš" u kojoj su ostvarili uloge. Kao što je već poznato, autori ovog kinematografskog ostvarenja su Jasmila Žbanić i Damir Ibrahimović, reditelji su Alen Drljević i Nermin Hamzagić, a scenaristica Elma Tataragić.

Serija se sastoji od šest epizoda. Snimana je tokom 2022. i 2023. na području Sarajeva. Sve počinje sa slučajem samoubistva maloljetnika koje pokreće lavinu događaja u privatnom životu tužiteljice Nevene Murtezić. Samohrana majka tinejdžera u procesu razvoda sve teže balansira život sa sinom Dinom (17) i posao koji je pod stalnim pritiskom politike i javnosti.

"Znam kako dišeš" kroz tužilačke istrage i porodične priče postavlja pitanja: Koliko vjerujemo svojoj djeci? Koliko ih poznajemo? Šta kada su potpuno drugačija od nas i našeg sistema vrijednosti?"

Pored Đuričić i Dragojevića, uloge su ostvarili i Ermin Bravo, Mirvad Kurić, Kemal Rizvanović, Selma Alispahić, Emir Hadžihafizbegović, Jelena Kordić Kuret, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Izudin Bajrović, Boris Isaković, Faketa Salihbegović - Avdagić, Dino Bajrović, Lana Stanišić, Boris Ler, Rijad Gvozden i drugi.