US Box office
0

"Hancock" najgledaniji film proteklog vikenda

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
"Hancock", priča o superheroju odjevenom kao uličar, čiji lik tumači Will Smith u toku prethodnog vikenda zaradio je 66 miliona dolara što je ukupnu dosadašnju zaradu podiglo na impresivnih 107,3 miliona.

Will Smith vrijedi za jednog od najdosljednijih holivudskih glumaca, jer je ovo njegov peti film koji se oko 4. jula, američkog Dana nezavisnosti popeo na sami vrh nagledanijih. Prethodni su bili "Men in Black" i njegov nastavak, "Independence Day" i "Wild Wild West".

"Will Smith, mama, pita od jabuka i 4. juli. Nema ništa bolje od toga," riječi su Roryja Bruera iz odjela za distribuciju kompanije Sony. "Ljudi su toliko povezani s njim i karakterima koje glumi. Potpuno su ga prigrlili kao nešto drugačije, nešto novo."

Prethodni vikend na prvom mjestu po gledanosti, a samim tim i zaradi bio je Disney-Pixarov animirani film "Wall-E", koji je ove sedmice pao na drugo mjesto sa 33,4 miliona. Za deset dana koliko se prikazuje zaradio je ukupno 128,1 milion dolara.

Međutim, da se vratimo "Hancocku". Jason Bateman koji u filmu glumi glasnogovornika pokušava promijeniti Smithov imidž i karakter. Charlize Theron glumi Batemanovu suprugu koja ima svoje vlastite razloge zbog kojih želi da ovaj superheroj ostane podalje od njenog života.