Maraton od 12 sati
22

Glumac Andy Serkis online će pročitati cijelog "Hobbita" u humanitarne svrhe

E. Sk.
Britanski glumac Andy Serkis u petak će na YouTubeu čitati roman "Hobbit" autora JRR Tolkeina iz 1937. godine, kako bi prikupio novac za humanitarne svrhe.

Najavljeno je da će roman čitati od početka do kraja, bez pauze i to bi trebalo trajati 12 sati.

Ovaj je glumac najviše prepoznatljiv po ulogama Smeagola i Golluma u filmovima "Gospodar prstenova" i "Hobbit". Novac koji će skupiti ići će u humanitarne organizacije Nacionalne zdravstvene službe Ujedinjenog kraljevstva "Together" i "Best Beginnings", piše CNN.

"Toliko nas se bori u izolaciji u ovim vremenima. Iako su vremena teška, želim vas povesti u jednu od najboljih fantastičnih avantura koja je ikada napisana. Pridružite mi se u 12-satnom maratonu iz fotelje, koji će nas odvesti širom Međuzemlja. Istovremeno ćemo pokušati skupiti novac za dvije fantastične humanitarne organizacije koje rade nevjerovatan posao i pomažu svim kojima je to potrebno", poručio je Serkis.

Ranije ove godine Serkis je dobio nagradu Bafta za izvanredan doprinos kinematografiji, i to za svoj rad na filmovima "King Kong" i "Planet majmuna", ali i za ulogu Golluma.