Drugi na engleskom jeziku
0
Film o životu poslanika Muhammeda
Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
evo sada jedno moje zapazenja koje mozda nema veze s ovim filmom...oprostite mi na tome...ali skotao sam da svaki clanak na ovom portalu koji ima veze sa homoseksualnoscu se ne moze kometarisati...toliko o slobodi govora...dok ovakvi tekstovi mogu kako bi svako mogao da ostavi kometnar kakav hoce i govori svasta o Poslaniku i muslimanima.... jel to istina ili se samo meni cini...???
@Intriga - Zabrana je mozda iz drugih razloga a ne iz straha od skretanja obozavanja prema liku. To se pravom muslimanu ionako nikad ne bi desilo, vec je finta u skretanju paznje sa Bozijih rijeci na vizualizaciju lika Poslanika. Na zapadu u bilo kojoj krscanskoj zemlji djeca znaju kakvu je kosu imao Isus a.s. je li bio bijelac ili crnac itd. Otvara se prostor za bezrazlozne polemike i podjele, umjesto da se izucava prava stvari fokusira na nju. I ako vec postoji zabrana onda je treba postovati, a ne pomicati granice i onda pretjerati kao sto obicno i biva u svemu i svugdje.
intriga misli svojom glavom, za razliku od vecine bezglavih novopecenih muslimana. aferim
Mislim da su ove price oko zabrane prikazivanja lika, izvucene iz konteksta, nemaju mi uopste logike svakako, u vrijeme objave nije ni fotografija postojala a kamo li film i svi dobro znamo da se nigdje u objavi ne pominje takav konekst; da je dobro ili nije prikazivati lik. Sve ostale price su, rekla/kazala bazirane. Nebulozno mi je zasto se odmah povlace paralele da bi muslimani koji nisu vidjeli poslanika u zivo, samim prikazom lika istog na bilo kojem mediju, presli iz vjere u Boga, u nekakvo obozavanje lika itd...to mi ne ide u glavu nikako, a sve ukazuje da se zabrana samo time i objasnjava. Covjek je postojao...i izgledao je kako je izgledao i cemu sad bjezati od toga? Sta je sa onima sto su ga vidjeli dok je bio ziv? Treba im obrisati pamcenje?
Mislim da su muslimani dosada snimili ponižavajuče malo filmova iako imaju ogroman broj tematika za obraditi i to istinitih događaja i to je prava šteta ,a valjda je i to jedan vid borbe protiv islama
E nek se i vama na Sa-x. omaklo da napisete POSLANIK za Muhameda a.s. um esto dosadasnjih prorok, profet i sta sve ne....fino, fino....samo polaHko
Film \"Pod zastavom Muhammeda\" je bio odličan, vrhunska glumačka ekipa sa Irenom Pappas, Anthony Quinnom. Ne znam da li će ovaj novi film biti obogaćen nekim novim scenama osim što će biti prikazan tehnički savremenijem ruhu, ali u svakom slučaju je dobro došao, naročito što će biti prikazan ili recimo ponovo oživljen u jednom trusnom vremenu.
robijas:\"\"e, sad ne znam jel u islamu zabranjena samo fotografija tj. slika il i licno pojavljivanje. pa i to je vizuelno?? \"\" pa ako ne znas onda se suzdrzi komentara i pitaj nekoga ko zna...
Idi se ti edukuj,Zenica se pise velikim slovom,edukacijo moja
@palac i ti ga usra motiku.Samo ti pjevaj,bit ce vama\"Sarajevo.....mali grad u blizini Zenice.....\"
Pa znas sta......dovoljno i jest ali to je ozbiljno filmsko ostvarenje i kao takvo i ne treba da se povlaci po kinima svake godine kao npr(ne namjeravam vrijedjati)sijaset filmova predstava i ostalog o Isusu.Ako si upucen,znat ces o cemu govorim.Wink
Robijas... mora da si iz zenice pa Islam ne poznajes dobro. Edukuj se, citaj, valjda u tom predgradju Sarajeva postoji kakva biblioteka ili slicno.
Valjas gluposti robijas... Ako film bude frakcija predhodnog bice super dobar...
dobice muhamed oskara za ovo ostvarenje. na dodjeli nagrade ce se prvi put pojaviti iako se to ne smije, jer ga nema iako ga ima. e, sad ne znam jel u islamu zabranjena samo fotografija tj. slika il i licno pojavljivanje. pa i to je vizuelno?? uglavnom, svakih 30 godina po jedan film, sasvim dovoljno.