Film/TV
0

Čitateljima u Mostaru darujemo ulaznice za film "Godina nasilja"

Klix.ba
Portal Klix.ba i CineStar Mostar nagrađuju dva čitatelja sa po dvije ulaznice za film "Godina nasilja", koji se prikazuje od 05. do 11. marta 2015.

Ako želite ulaznice, javite nam se na mail [email protected] sa naznakom CineStar.

Film Godina nasilja je krimić čija se radnja odvija u New Yorku tokom zime 1981. koja je statistički bila najopasnija godina u historiji grada. Hvaljeni scenarist i redatelj J.C. Chandor i glumci u glavnim ulogama Oscar Isaac (Inside Llewyn Davis) i Jessica Chastain (Zero Dark Thirty) donose napetu priču koja se odvija u labirintu političke i industrijske korupcije koja hara ulicama grada koji propada.

Treći film ovog redatelja prati imigranta odlučnog da se uspne (moralno napuklim) ljestvama. Njegovom poslu, porodici i, najviše, njegovom čvrstom uvjerenju u ispravnost vlastitog puta prijete rivalstva i neisprovocirani napadi. Chandor nas filmom Godina nasilja hrabro vodi na putovanja u novom smjeru, prema mjestu gdje najbolje namjere ustupaju prostor sirovom instinktu i gdje smo najranjiviji i sposobni kompromitirati ono za što znamo i vjerujemo da je ispravno.

Dobitnici ulaznica su Vesna Ljubović i Ana Grebenar.