Film/TV
0

Bešlagić: Dao Bog da oni od Sarajeva naprave što je Bandić od Zagreba

NAP
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Jedan od najpopularnijih bh. glumaca Enis Bešlagić, komentirajući današnju odluku Gradskog vijeća Sarajeva da zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću oduzme titulu počasnog građanina Sarajeva, kazao je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) kako on ne želi ulaziti u političke razloge takve odluke.

Nije htio ni komentirati podršku koju je Bandić dao osnivanju trećeg – hrvatskog entiteta u BiH. Ali, nije prešutio cijelu priču. Bešlagić nam je rekao kako može samo kazati da bi se sarajevski političari itekako trebali ugledati na radinost i sposobnost Bandića.

"Dao Bog da su sarajevski političari uradili od Sarajeva ono što je Bandić uradio od Zagreba, bilo bi nam svima bolje", rekao je Bešlagić za NAP.

On nije htio komentirati prepucavanja i politiku na relaciji Sarajevo – Zagreb, ali je u svom maniru kazao kako nije zadovoljan sa onim što su sarajevski, pa i bh. političari, uradili za Sarajevo i BiH.

"Ako ćemo gledati po zaslugama, onda bi velikom broju političara u BiH trebalo oduzeti, ne samo titule, već i državljanstvo naše zemlje", kaže Bešlagić.

Gradsko vijeće Sarajeva oduzelo je danas Milanu Bandiću titulu počasnog građanina Sarajeva, koja mu je dodijeljena samo prije nekoliko sedmica, i to zbog podrške trećem entitetu. No, gradonačelnik Zagreba već godinama ima jednak stav o tom pitanju, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).