Miss Australije 2017.
16

Bosanka Esma Voloder pomogla u stvaranju superjunaka kojim se ukazuje na problem nasilja u svijetu

E. Sk.
Voloder: Ambasadorica Fondacije "Bully Zero Australija"
Voloder: Ambasadorica Fondacije "Bully Zero Australija"
Miss Australije 2017. godine Bosanka Esma Voloder pomogla je u dizajniranju novog superjunaka kojom želi ukazati na problem nasilja u svijetu.

Ova 28-godišnjakinja, koja je rođena u izbjegličkom kampu u Beču, a čija se porodica preselila u Australiju kada joj je bilo samo pet mjeseci, pozvala je sve učenike da se u srijedu, 18. novembra, maskiraju u svog omiljenog superheroja i na taj način doprinesu obilježavanju Nacionalne sedmice prevencije nasilja.

"Ambasadorica Fondacije 'Bully Zero Australija', koja se bavi prikupljanjem novca i borbom protiv vršnjačkog nasilja na internetu, postala sam 2013. godine, a počela sam službeno raditi u timu od 2019. godine do danas, uglavnom u sektoru obrazovanja i prikupljanja sredstava", kazala je Voloder.

Istaknula je kako je odrasla voleći anime i mange, odnosno japanski stil crtanja stripova i animiranih filmova.

"Osim što je to jedan od najfinijih oblika estetike crtanih filmova, ono što me je privuklo bili su heroji u usponu, epski likovi i humana priča. U svakoj osobi mogao se roditi heroj. Ovo je bilo inspiracija za stvaranje maskote koja će podsjetiti na hrabrost koja je potrebna da se istraje u borbi protiv nasilja. Zajedno protiv nasilja", poručila je Voloder, dodavši da se pažljivo radilo na maskoti.

Ova uspješna Bosanka zahvalila se Fondaciji 'Bully Zero Australija' na povjerenju i istaknula da joj je bila čast biti dio ove plemenite priče koja ima važnu poruku.