Bh. planine i prijevoji
132

Boje jeseni i sunce ukrasili bh. brda, građani uživaju u šetnji, roštilju i pejzažima

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Vijadukt Babina rijeka na Zeničkoj obilaznici (Foto: E. M./Klix.ba)
Ugodna temperatura i jeseni kolorit izmamili su Zeničane da današnje poslijepodnevne sate provedu na izletištu Smetovi, a posebnu pažnju plijeni i pejzaž okolo Zeničke obilaznice autoputa A1

Najviša temperatura danas zabilježena u Zenici iznosila je 22 stepena Celzija, a ni sredina radne sedmice nije omela Zeničane da poslijepodnevne sate provedu na zeničkom izletištu Smetovi gdje su ugodno vrijeme iskoristili za šetnju, sportske aktivnosti i roštiljanje.

Sve navedene aktivnosti osim ugodne temperature uljepšao je i jeseni kolorit koji je posebno izražena na putu ka zeničkom izletištu Smetovi, ali i na drugim brdima u okolini Zenice.

Vozači koji putuju kroz centralnu Bosnu prema Krajini preko planinskog prijevoja Komar ovih dana također imaju priliku uživati u bojama jeseni, ali i ugodnim temperaturama i čistom zraku te su i izletišta u Srednjobosanskom kantonu, kao npr. Rostovo, koje je također planinski prijevoj, posebno interesantni građanima naše države.

U prilogu teksta uživajte u kadrovima snimljenim izraka na Smetovima i Komaru, a ugodne temperature nastavit će se i narednih dana kada se u BiH očekuje najviša dnevna temperatura od čak 26 stepeni.