Dodjela priznanja
15

AMUS slavi 10 godina postojanja

Deset uspješnih godina rada definiše odnos prema autorskim ostvarenjima.

Mnogobrojna djela koja baštinimo, plasiramo i vrednujemo razlog su ulaganja napora okupljenih oko institucije koja višegodišnje iskustvo pretvara u napredak za cijelo autorstvo te bh. društvo.

AMUS najavljuje proslavu deset godina rada te dodjelu priznanja za najbolje autore u 2021. godini, publiciste i one koji pomno brinu o muzičkim djelima u BiH.

Izvrsnost mnogobrojnih djela plasiranih u javnom prostoru rezultat je znanja naših članova, ali i naše institucije koja pomno vodi brigu o plasmanu. Sada već deset godina našeg rada može biti primjerom uspješnog djelovanja, a sve to kruniše saradnja između rukovodstva i članova AMUS-a. Izuzetno velika institucija kakva je AMUS može biti primjerom svake zajednice.

"Ciljevi naše zajednice su autorstvo, na prvom mjestu, i njegova zaštita. To su uzvišeni ciljevi koje postavlja pojedinac spreman kroz svoja djela podijeliti svoju osobnost s javnošću. Naši članovi su naši najbolji autori, poznati izvođači, muzičari, koji nerijetko interpretiraju i svoja djela. Oni su naša obaveza i odgovornost, jer je vrijeme u kojem živimo ispisano njihovim djelima. Zato AMUS danas ponosno slavi uspješnih deset godina rada", poručuju iz AMUS-a.