Pogubno za zglobove
0
Trčanjem nećete smršati?
Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Logično, zato su svi maratonci i trkači taaaaaako debeli, da ne znaju šta će sa masnoćama...
Trcanje nije dobro za mrsavljenje?? kakva glupost glupog trenera
Koja glupost, izgleda da se ne mrsa nikako osim ako pijes neke tablete ili cajeve za mrsavljenje....
\"Jedino pravilno mršanje je pretvaranje masnog tkiva u mišićno\" Mora da vec 16. put obnavljas prvu godinu na toj svojoj \"medicini\"... masno tkivo se ne moze pretvoriti u misicno, sine dragi. To su gradivno 2 potpuno razlicite stvari. Mrsanje se postize smanjenjm masnih naslaga i istovremenim jacanjem misica. Zato, ne se.ri. Molim.
ma mrrš tamo..motiku u ruke..pa okopavaj krompir il sta vec na +39 paš vit kako se mrsa..
Pa da! Baš sam primjetio kako su maratonci uglavnom preko sto kilaši. Svaka čast ovom super članku u nadi da će se ljudi osvjestiti i na WC ići autom samo kako bi smršavili.
Zbog ovoga mi Bosanci i Crnogorci ne mrdmo s mjesta, ako nam što treba tu je žena.
mrša se jednostavnom formulom... Negativan bilans energije... Uneseš manje energije u organizam nego što potrošiš u toku dana i rezultat je mršanje!¨ Trčanjem ćeš se svakako utegnuti!
Bože glupog li članka i trenera i još jednom novinara koji popunjava svoju kvotu kopi/pejst članaka.... Ako unosiš više hrane (i bitno je kakve hrane - bez šećera) nego što svojim tjelesnim radom možeš potrošit,i očekuj debljanje. A trčanje je za ljudsko tijelo jedan od najprirodnijih načina kretanja. Novinaru: pokreni svoje novotehnološko pokondireno dupe i kreći se.
Vidis da zaglupljuju narod! De prospiim suplju da trcanje nevalja nek samo sjede budu lijeni nista ne mogunu raditi pa kad budem zelio da im otmem sve oni nece imati fizicke snage za odbrane! Vecu glupost jos dosad nisam cuo!
E to je super vijest za objaviti; pogotovo za sve debeljuce, ili kako se one vole zvati \"malo sam bucmasta\", tako da svaki pokušaj zdravog života i činjenja nečega za sebe, im se zatre u korjenu. A mi koji trčimo; ha tko nas pita, mi smo neinformirane budale po ovome. Inače, poznate li bilo koga, ali zaista mislim bilo koga tko trči, a ne vikend trkaču, a bucmast je, tj. debel... ?....Ha? Ne?? Tako sam i mislio... toliko o teoriji tupana
kreten. jos veci kre.eni mogu prenijet ovakvu glupost. kako trcanje iscrpljuje zglobove, tako i disanje najcistijeg vazduha iscrpljuje pluca. ovi kvazinaucnici i kvaziportali su mi se popeli na k..ac
E sta nece sve napisat !
Sorry na ovom poduplanom tekstu :).
Još jedan lik koji želi ući u naslovnice nekih novina ili barem u njihove članke nekim pompoznim suludim izjavama. Trčanje je loše za zglobove. WOW. A debljina za sve ostalo. To da se tijelo privikava te usporava metabolizam je točno. To je i posljedica toga što se počinju koristiti masti za energiju trčanja. Istina je da nema boljeg načina za skidanje potkožnog masnog tkiva od aerobnog treninga niskog intenziteta (sporo trčanje ili čak brzo hodanje!)
Svi vi koji se ismijavate i mislite da je članak glup, procjenjujući to kroz svoje ograničeno znanje ispadate sami glupi. Lično se bavim trčanjem (do 5 puta sedmično, treninzi variraju od 5km pa i do 20km, ovo čitavo ljeto sam se forsirao na kilometarskim usponima) i kroz svoje iskustvo znam da je čovjek 100% upravu. NEVJEROVATNO je kako se tijelo prilagođava ekstremnijim uslovima, tako da vremenom sve manje i manje energije troši. Ovo sa mršavljenjem najbolje funkcioniše na početku bavljenja trčanjem! upravu. NEVJEROVATNO je kako se tijelo prilagođava ekstremnijim uslovima, tako da vremenom sve manje i manje energije troši. Ovo sa mršavljenjem najbolje funkcioniše na početku bavljenja trčanjem!
glupost najveca :S