Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
imam najbolje sredstvo za prevenciju : lijeva i desna ruka. brate, nema sta da me safata a na internetu pornjave kakve hoces. ruzan sam i nemam 34cm...al\' sam svoje ruke kralj
Ma duše dragi, gledaj ti kako oni brinu za zdravlje... Kaže medicina napreduje, sve je više lijekova za razne bolesti, a ovamo cijena lijeka 14 hiljada dolara. Pa majku vam ye**m kapitalističku... Farmaceutska mafija je po svijet daleko opasnija od klasičnih mafijaša.
Najbolji vid borbe protiv HIV virusa jeste prevencija. Ovaj lijek je jedan od mnogih koraka ka tome ,ali trenutno najbolja zaštita prilikom sex-a jeste kondom. Osoba koja ima HIV + a ne koristi anti-viralne lijekove a ima nezaštićene sex odnose sa osobom koja je HIV - ,ima tek mogućnost od oko 40% da tu osobu zarazi. Osoba koja ima HIV+ a koristi anti-viralne lijekove ima mogućnost od oko 18% da zarazi osobu HIV - u toku nezaštićenog sexa. Osoba koja je HIV + ,koristi anti-viralne lijekove a partner HIV - koristi kondom ima tek ono 1,8 % šanse da bude zaražen. Ovaj lijek bi trebao sa 1,8% šanse da smanji na nekih 1,3 % šanse. Što znači ,pamet u glavu i sa nepoznatim osobama u sexualne odnose stupati rijetko ,a ako dođe do toga ,obavezna zaštita.
Joj majko moja kad ovi naši seljoberi počnu filozofirati o nekoj svjetskoj zavjeri ,itd... LOL Seljačine ,postoji više vrsta HIV virusa i većina nije agresivna ,to jeste agresivno ne uništavaju T stanice koje čine kičmu imunološkog sistema svakog čovjeka. Takvi individualci imaju tzv. pasivni HIV+ virus. Individualci koji imaju aktivni HIV+ virus su u opasnosti od gubitka imunološkog sistema što na kraju rezultira smrću. Postoje određeni anti-viralni lijekovi koji usporavaju diobu virusa ,ali to je samo kupovanje vremena. Ljudski organizam ,odnosno njegov imunološki sustav nema adekvatnu mogućnost da se bori sa takvom infekcijom.
ma ima bolan lijek protiv hiv-a ali oni taj nedaju jer ako bi oni taj lijek prodavali svi bi ozdravili niko nebi uzimo neke lijekove koji su kobojagi protiv hiv-a to bi bila katastrofa u medikamcijskoj industriji nista nebi mogli vise zaradivat . oni vise vole gledati kako ljudi umire nego da im dadne one medikamente koji pomazu . imaju lijek protiv hiv-a ali ga nedaju sada kobojagi prodavaju ko da jest protiv hiv-a .
logicno lijek protiv AIDSA postoji samo farmaceutske kompanije ne zele da ga plasiraju jer je skuplje davati oboljelim 20 lijekova na dan bolja zarada nego jednu tabletu lijek MAFIJA