Da li su naučnici razbili mit
0
Prženje hrane nije nezdravo
Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Eto zdava je ako nije nezdrava. Zna se dobro da se vitamini raspadaju na visokim temperaturama. Zna se da nastaju kancerogeni spojevi, akrilamidi, jednostavno hrana prženjem gori a to ne može biti zdravo.
@kuhani krompi, prvo nauči pa drži predavanje, voda kuha na 100 stepeni plus minus par stepeni zavisno od vazdušnog pritiska. Isparavanjem se odvodi višak energije i samo u pretis loncu se postižu značajno više temperature, oko 120 stepeni.
Ti si glup ko i članak.....voda kuha na 100c a šta mislis koja je temperatura posle ?
@kuhani krompir, kad se kuha hrana se tretira na temperaturama oko 100 C a prži se na 150 do 200 pa čak i više. Ako misliš da je 100 i 200 isto samo naprijed.
A kao kad kuhaš hranu, ona se tretira na nižim temperaturama???
hajd esade ne pravi se pametan
a da prestanes citat komentare i posvetis se nekoj radnji koja ce bit produktivnija, a?
Ne mogu vjerovati kakve komentare ćitam na svakom članku... Ta neozbiljnost i Za\'eb\'ncija nas je dovela do propasti..... Zbog toga nas je pola nepismeno...Pomirimo se sa realnošću
ma nabijem je sve ove naucnike na tukija
ma bilo zdravo il nezdravo ja sve volim przeno, ha ya