Zdravlje
20

Namirnice koje će vam spaliti kalorije

Klix.ba
Mnogo je namirnica koje možete jesti svakodnevno u gotovo neograničenim količinama, a da se ne debljate, naprotiv, čak ćete gubiti kalorije i kilograme. Ono što je također dobra vijest je da su ove namirnice i veoma ukusne te da će doprinijeti vašem cjelokupnom zdravstvenom stanju.

Ovo su namirnice za koje stručnjaci tvrde da se valja potruditi i konzumirati ih sve češće.

Vjerovatno ste već čuli koje su prednosti grejpa, ali nije na odmet ponoviti. Grejp ubrzava metabolizam i spaljuje kalorije. Osim toga, grejp je bogat vitaminima pomoću kojih se stabilizira nivo glukoze u krvi. Možete ga dodati u voćnu salatu, frape ili ga jednostavno iscijediti i popiti sok.

Tikvice su također odlična namirnica. Ukusne su, nisu kalorične i idealne su za kombinaciju sa nekim drugim jelima.

Još jedno povrće izgledom slično tikvicama, a koje je također dobro za vaš organizam su krastavci. Krastavci pomažu detoksikaciji organizma, puni su vode, osvježavajući su i blagotvorno djeluju na upale u vašem organizmu, naročito upale mokraćnih kanala.

Kada ste gladni, a nemate vremena posegnuti za nečim zdravim, ne posežite ni za brzom hranom. Umjesto toga pojedite šaku badema, a onda kasnije kada budete imali vremena pojedite zdrav i ukusan obrok.

Nemojte zaboraviti piti i dosta tečnosti. Voda je najvažnija, a ponekad popijte i zeleni čaj.