Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ni krpelji nisu sto su nekad bili
Poznajem nekoliko osoba oboljelih od lajmske bolesti, to su patnje, ne daj Bože nikome. Strašno je što zvanična medicina ne obraća dovoljno pažnje na ovo oboljenje koje može promijeniti živote ljudi, mnogi od njih su morali dati otkaze na poslu...
@FNM Teorija je da istraživanje lajmske bolesti nije atraktivno farmaceutskim kompanijama koje uglavnom plaćaju istraživanja takve vrste. Ukoliko bi priznali hroničnu lajmsku bolest, onda bi to isključilo masu drugih dijagnoza za koje se prepisuju na hiljade i hiljade različitih lijekova i stvara profit... Bilo kako bilo, ljudima treba pomoći, a stanje u našoj zemlji i zemljama regije je po pitanju lajma katastrofalno, ljudi uopšte nemaju podrške doktora jer doktori uglavnom nemaju znanja.
Pa po njima krpelj ispade opasniji od krokodila
Pa budući da kod nas nema krokodila, da, krpelj jeste opasniji od krokodila.
Ispada kao da su se krpelji tek sad pojavili,a ne da su stoljecima prisutni,fino je buditi svijest kod ljudi,ali ovo je vec pravljenje panike!!!
Bakterija koja uzrokuje lajmsku bolest otkrivena je tek sedamdesetih godina u Americi, u mjestu Lyme, a u BiH prvi put registrovana 2002. godine, tj. prvi slučaj je tada prijavljen Zavodu za epidemiologiju.
@ohmygod666 otkrivena je tek tad,kao sto dr rece imitira bolesti i dosta ranije su je tretirali sirokim spektrom antibiotika,tako da nisu do sedamdesetih ni znali s cime se nose...Poenta je da treba prodato sto vise vakcina...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
znaci a se pazimo krpelja
čuj "ugriz" krpelja
@pascal to je više od ugriza.... ugriz je kad ugrize i ode... ovaj ostaje
Stručni termin i jeste ugriz, "tick bite".
PRIKAŽI ODGOVORE (22)