Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ja sam izgubila 10 kg za 3 nepuna mijeseca,kretanje je od velike koristi,posao mi je fizicki i znam da sam da sam zahvaljujuci tome i uspijela izgubiti tolike kg ,osijecam se odlicno i fizicki i psihicki,manje jedem i pijem dosta tecnosti,u potpunosti sam izbacila slatko iz prehrane,pokusajte i vi , vidjet cete da rezultat nece izostati, samo ne treba odustajati. pozz svima
Kako toliko smrsao? Ima li jos korisnih savjeta od raje?
Ja sam smrsao 45 kg za 2 godine,sve je moguce!
konačno neki članak i savjeti koji imaju smisla!! za sve one koji žele skinuti kile bez nekih dieta savjetujem da postepeno iz hrane izbace odnosno umanje unos tjestenina (umjesto 3 pojseti 2 kriške hljeba, npr.) izbace grickalice(naročito između obroka), smanje slatko (da se ne lažemo nemoguće ga je izbaciti :)) i vrlo važno da uključite neki vid fizičke aktivnosti (ne mora biti ništa ekstremno, za početak će biti dovoljna šetnja, kasnije ćete htjeti više, samo će to doći). vrlo važno je NE PRESKAKATI obroke, ako to činite stvarate kontra efekat. vrlo važno je da redovno jedete, po mogućnosti u isto vrijeme (npr. doručak 7h pola8h, ručak između 12h i 14h, večera između 18h i 20h), barem 3 obroka dnevno, mada ko može bolje je i više obroka ali naravno manja količina hrane. na ovaj način ubrzavate metabolizam što je vrlo bitno za mršavljenje, kada uključite intenzivnije fizičke aktivnosti kile će same spadati, a nećete ni primijetiti :) ovo nije nikakav copy-paste ovo je lično iskustvo
ma moze se, ja sam za 2 mjeseca izgubio 12-13 kg a uopste nije bilo tesko, samo izbacio slatko,( mada sam u 2 mjeseca pojeo zua bajram 2 kolaca i prije 1) smanjio masnu hranu, zanci rekao mami da sto manje ulja stavlja. izacio przeno (samo ponekad) i smanjo obroke. plus sam ubacio vise fizickih radnji ( hodanje na dze staze ( do faxa hehe 40 minuta u jednom pravcu) ili jogiranje isl ) i naucio sam brojati kalorije, tako da znam svaki dan koliko sam unjeo :D i naravno zaobilazite sokove, bolje caj (najbolje zeleni) nezasladen :)
Mozes za dvije sedmice bar 2-5 kila izgubiti samo sto prestanes jesti karbohidrate (tijesto i slatko) i pocnes se baviti LAGANOM vjezbom. 5 minuta kardio vjezbi dnevno (ne koliko kila dizes, vec koliko puta to radis) i toliko ces izgubiti samo na razlici u vodi koju ti organizam zadrzava jer se H20 veze kao blesav za molekule C-a u seceru i tijestu. Litar vode - kila tezine. Eh... nakon te dvije sedmice vec teze ide skidanje kila jer sad moras potrositi nakupljeno salo i zamijeniti ga djelimicno misicima - a za to treba rada i volje i vremena.
hvala vam na komentarima koji ne sadrze \"politicki momenat\".. s obzrom da je na zalost to popratna tema skoro svakog komentara, bez ozira na clanak koji je podloga...... da ne duzim.... godinama imam istu kilazu...da bi u zadnje vrijem dobio nesto vrlo malo mase...mislim da je psiha najvazniji faktor u svoj prici...ako odlucis da neces jesti slatko, tada treba da se pridrzava toga...sve je do doluke...npr. moj zet je pusio 3 kutije cigareta dnevno...i uspio je prestati....treba imati celicnu volju, dobar motiv i strpljenje.
nema potrebe da se vrijedjamo,za nas deble nista ne pomaze,zato jedite i budite sretni, ili gladujte i budite nervozni. eto sam si sebi najbolji primjer,vrijedjas me jer si sigurno nervozan zbog neke dijete,a da si kao ja zaduzio veliki jadro i 2 velike millke,bio bi smiren i upisao bi normalan komentar.
glupane ne mozes izgubit za 2 sedmice nista, drzi ovaj sistem 1 godinu pa ces vidjeti zapanjujuce rezultate...
ne lazite,ja sam sve pokusao i ne mogu izgubiti kile,izgubim 20 dekagrama oko clanaka,vise nema sanse. zato ne lazite sebe a ni druge,pomirite se da ste debeli. ja sam maloprije otisao do vf-a i kupio veliki jadro i 2 velike milke,gledat cu man.city i sve to pojesti,bar cu biti zadovoljan i sit.