Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
\"Sve je više dokaza koji pokazuju da selen igra ključnu ulogu za naše zdravlje. Istraživači sa Univerziteta East Anglia su otkrili da ljudi koji konzumiraju velike količine minerala zajedno sa vitaminima C i E, imaju 67 posto manje šansi da obole od pojedinih bolesti.\" pa onda \"Jedna američka studija na više od 1.000 odraslih osoba je utvrdila da kod onih koji su uzimali 200 mikrograma selena dnevno nije zabilježen smanjen rizik od srčanih bolesti ili smrti. Čak se konzumiranje velike količine brazilskog oraščića smatra štetnim, jer povećava nivo holesterola u krvi. \" Zbuniste me sad, jel\' treba ili ne treba uzimati selen???
Pa zar gladovanje ne produžava život?Nneki dan bio tekst. Ne jedem od tada. Šta sada? Trebam uzimati selen? Pomoć molim.
To o starosti čokolade na tanjiru, bio si u diskusiji s nekim drugim. Mene ne zanima ta spika o starosti čokolade, već se ubacih povodom one izjave da su Maje nestale. Pogledaš demografsku sliku meksičke države Jukatan, kao i Belizea i Gvatemale. Pored ostalog stanovništva i Maje su tamo još uvijek. Nisu nestale. A turističkom posjetom jednoj od tih zemalja možeš se u to i lično uvjeriti svojim očima i ušima.
Povećani holesterol ne dolazi samo od konzumiranja hrane životinjskog porijekla. Oko 80% holesterola se proizvodi u tijelu, tek ostatak se unosi kroz hranu. Holesterl ćeš sebi povećati i ako šećer jedeš pretjerano puno. Ista stvar se može desiti i zbog pomanjanja raznih minerala.
ma sta fali skreni malo , vazno da nisi ni malo zagorio..
Izvinjavam se sto nije na temu, ali gledam ove prelijepe usne na slici. Kako bih je slatko poljubio... :)
Zato \"K,u,r,a,n\" produžava život vječno, potvrđeno od Grimmovog instituta za nauĆna.istraživanja. :d
samo nek je musliman
Ja studije i govana! šta je pisac želio reći? Potrudite se bar malo vi kvazi novinari na KIX.ba...
I Fazlija je uzimao selen.
Ako se nevaram, biljni proizvodi nesadrze kolesterol, nego samo zivotinjski proizvodi (meso, mlijecni proizvod). Sadrze \"dobre\" masnoce, ali NE kolesterol!
Prodajem kilo selena za 30 km. Kontakt : 061/323-290
upravo to sam i ja htio napisati ali ugledao sam da je vec napisano ... bas bezveze clanak ako prvo pro pa odmah ispod kontra ...