Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Trebalo je zbilja ogromno i silno istraživanje da ovo utvrdi. Vježbanjem se nikad ne mogu izgubiti silne kalorije koje se unesu. To je suštinska zabluda. Narod ne mislil koliko je potrebno trčati ili skakati da bi potrošio jedan Snickers koji smo pojeli danas. Održavanje balansa se svodi na \"unos - trošenje\" nivo. Ako dnevno i pored svih aktivnosti koje obavljamo uz još recimo luksuz da si možemo priuštiti i vježbanje poslije posla, ne možemo potrošiti onu kolikčinu kalorija koje smo pojeli, onda treba da smanjimo unos kalorija. Jednostavnom matematičkom formulom rečeno: unesi samo onoliko koliko možeš realno da potrošiš. Sve ostalo je preveć.
Ma zna se da niko nije debel zato što pojede bačvu hljeba dnevno,svi oni \"imaju teške kosti\" ili \"genetika kriva.\"
@ Iskustvo Savjet za 10, :-* (ovo ko neka cyber pusa) Ovo je naravno jedini nacin da smrsa skolarac, bez naravno teretane i prevelikog smaranja brojanjem kalorija i slicno, ali i da to sto izgubi kilograma kasnije ne vrati. 3--4 km je sat vremena setnje u toku dana, to svi mogu.
za pocetak samo 3,4 km, dorucak, rucak, vecera (samo to). A kad to dostignes onda samo postepeno smanjujes obroke (ukoliko jedes previse) uz uslov da nadjes neku zanimaciju, da ne razmisljas o jelu jer inace nista.
dobar trening, zdrava prehrana, suplementacija svi mozete imati tjelo kakvo zelite
daba mu vjezbati kad se kasnije najede habrgera koliko je istrossio vjezbajuci....
ovo za kilometre sam pogrijesio, dovoljno je svaki dan (radni) preci tacno 3,4 km
Ja cu da napisem drugi clanak ovdje. Ako ste debeli, a skolarac, onda vam je najjednostavnije da smrsate. Kuci doruckujes, u skoli samo na velikom odmoru pojedes jedan sendvic.. kad dodjes kuci opet veceras normalno. Takodjer, potrebno je 3+3 km preci svaki dan, a najbolje je ako ti se recimo skola nalazi daleko pa moras da pjesacis, onda su tvoji problemi rijeseni.. Osnovni problem zasto neko ne smrsa jeste sto mu je dosadno, nije zaposlen necim (psihicki) i sta ce onda nego otic i uzeti nesto da jede.. Dakle ako se zanimas svakodnevno necim onda i da nisi citav dan jeo neces ni osjetiti... u suprotnom samo jedes.