Ljubav i veze
47

Žene više vole spavati nego voditi ljubav

Klix.ba
Kako život postaje kompliciraniji, tako se žene okreću jednostavnim stvarima koje čine njihov život lakšim. Stoga današnje žene više vole spavati nego voditi ljubav, pokazala je nova studija.

Više od 4.300 žena iz Velike Britanije, Brazila, Kine i SAD-a učestvovalo je u istraživanju u kojem su im postavljana pitanja o seksu, snu, novcu, tehnologiji i porodičnim brigama, piše Daily Mail.

Oko 70 posto anketiranih odgovorilo je da se više voli naspavati nego voditi ljubav s partnerom. Na pitanje da li bi se prije odrekli tehnologije ili seksa na tri mjeseca, velika većina je odgovorila da bi bolje funkcionisala bez ovog drugog, nego bez mobitela i ostalih modernih gadgeta.

Sljedeće pitanje je bilo da li preferiraju novac, seks ili moć. Većina žena je odgovorila novac, jer on znači sigurnost za njih i porodicu.

Studija je istraživala šta žene u različitim zemljama smatraju starošću. Tako Brazilke, Amerikanke i Brazilke vjeruju da starost počinje od 70. godine, dok je Kineskinje žena u 50. već stara.