Ljubav i veze
34

Turčin i Meksikanka potvrdili da ljubav ne poznaje granice ni birokratske prepreke

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Ljubavna priča Turčina i Meksikanke, koji su se upoznali putem interneta, nakon filmskog zapleta na meksičkom aerodromu, imala je sretan završetak.

Trgovac Mustafa Kurt (44) iz Antalije i policajka Elisa Lorena (42) iz Meksika su se upoznali prije četiri mjeseca putem interneta. Poznanstvo je ubrzo preraslo u ljubav koja nije marila za hiljade milja udaljenošću među njima. Zaljubljeni Kurt se avionom zaputio u Meksiko, ali problemi su nastali kada je sletio na aerodrom.

Meksička granična policija je utvrdila nedostatak jednog detalja na Kurtovoj vizi i naložila je njegovu deportaciju u Tursku, bez odobrenja da uđe u njihovu zemlju. Ta situacija je naljutila Turčina, koji je počeo da se glasno svađa sa policijom u avionu, a pilot je kazao da neće poletjeti dok svađa ne prestane.

O incidentu je informirana i ambasada Turske u Meksiku, čiji službenici su po hitnom postupku poduzeli određene inicijative i riješili spor o nedostatnom pečatu na vizi.

Tako je Kurt, ipak, ušao u Meksiko i na aerodromu se sastao sa svojom voljenom Lorenom. Par je 11. septembra u meksičkom gradu Toluca organizirao vjenčanje i uplovio u bračne vode.

Kurt je nakon 20 sati leta i incidenta sa graničarima, kojima je jasno kazao da "Meksiko neće napustiti dok ne zagrli ženu koju voli“, uspio u svojoj misiji i trenutno se navikava na život i kulturu Meksika.

U razgovoru sa novinarom Anadolije, Kurt je kazao da je odlučio da život nastavi u Meksiku i da mu u adaptaciji na tamošnji život mnogo pomaže supruga.

"Radi bolje komunikacije učim španski jezik, a i Elisa uči Turski. Proživjeli smo pravi filmski scenarij. Najteže mi je da se naviknem na meksičku hranu. Zato svoju ženu i prijatelje učim spravljanju jela iz turske kuhinje“, kazao je Kurt.