Iz muškog ugla
0

Osam razloga zbog kojih muškarci varaju

Sarajevo-x.com
Razloge za muške skokove u tuđe krevete uvijek objašnjavaju žene, zato je vrijeme da jednom poslušamo muškarce. Savjetnik za veze Kamal Khurana napravio je među muškarcima istraživanje koji razlozi ih navode na nevjeru i evo šta je otkrio.

Muškarci varaju jer se osjećaju zapostavljenim, varaju iz inata ili jednostavno zato što misle da njihova nevjera neće izaći na vidjelo. Ovo su najčešći razlozi koje su pripadnici jačeg spola naveli:

Nesklad u braku

Ovo je jedan od glavnih razloga nevjere. Kada je brak obilježen čestim svađama partneri su nezadovoljni i uzmeireni. U ovakvim situacijama muškarci se, ili bore da poprave stvari ili pobjegnu u zagrljaj drugoj, koja će im pomoći da zaborave bračne probleme.

Dosada

Ako se u bračni život uvuče rutina, muškarcima to može biti dosadno i zamorno. Umjesto da pronađu način da probude strast u braku, pojedini muškarci izgubljenu iskru traže u drugoj vezi. Afera za njih predstavlja izazov i daje im pokretačku snagu.

Vole eksperimentirati sa seksualnošću

Dok se jedni zadovolje da će voditi ljubav sa jednom osobom do kraja život, drugi vole da eksperimentiraju. Za njih je to potreba i žele i moraju spavati sa što više žena i ne razmišljaju previše koliko je to moralno. Takvi muškarci imaju potrebu da osjete seksualnu nadmoć.

Emocionalna neispunjenost

Kada su supruge prezauzete sopstvenim životima, posvećene su poslu i odgoju djece, muškarci se osjećaju emocionalno zapostavljeni. U želji za razumijevanjem okreću se drugim ženema, uglavnom iz svoje radne sredine, koje im se dive, hvale ih i cijene.

Varali su i njihovi roditelji

Ukoliko su u djetinjstvu bili svjedoci preljubničkih aktivnosti njihovih roditelja, to im može signalizirati da je to prihvatljivo ponašanje. Svi se mi ugledamo na svoje roditelje i učimo od njih.

I supruge varaju

Muškarci su osvetoljubivi i ukoliko saznaju da im je supruga bila nevjerna, vratit će joj dvostruko. Čak i kad supružnici odluče da zaborave afere i nastave sa zajedničkim životom, muškarac nikada neće zaboraviti i oprostiti ženinu nevjeru.

Žele razvod

Kada žele izaći iz braka, a ne znaju kako to učiniti, muškarci se upuštaju u vanbračne afere kako bi supruga bila ta koja će pokrenuti brakorazvodnu parnicu. Iako je ovo rijetkost, ipak se dešava.

Ne osjećaju se poželjno

Kada osjećaju da više nisu privlačni suprugama, muškarci traže drugu ženu koja će ih razumjeti i učiniti da se osjećaju posebno. Ukoliko ih ta žena obasipa nježnošću, koja im nedostaje u braku, predaju se i upuštaju u vanbračni odnos.