Koristan i moderan
7

Velux: Više prirodnog svjetla u vašem domu

Poznato je da je sunčeva svjetlost blagotvorna za naše zdravlje, pa je stoga korisna i za apsorpciju važnog vitamina D.

Prirodno osvjetljenje uveliko utječe na naše raspoloženje, kao i način na koji doživljavamo prostor. Sunčevi zraci nas čine sretnijima i produktivnijima, pa što smo im duže izloženi, to je bolje za naše zdravlje.

Boravak u zatvorenim prostorijama zahtijeva više prirodnog svjetla kako bi naše potrebe bile u potpunosti zadovoljene, što je ujedno i održivi izvor energije koji smanjuje korištenje dodatne energije za rasvjetu i grijanje, što rezultira i uštedom našeg novca. Zbog toga je veoma važno da životni prostor uredimo na način koji će obezbijediti dovoljnu količinu prirodnog svjetla.

Toplina doma

Koristan i moderan način da unesemo više prirodnog svjetla u svoj dom umjesto klasičnih, su krovni prozori. Najveća prednost krovnih prozora je više prirodne svjetlosti u prostoru, a samim tim i više topline koja dolazi od sunčevih zraka. Na taj način će svaki prostor imati ugodnu atmosferu koja i čini udobnost svakog doma. Tokom hladnih sezona koje slijede, toplina sunčeve svjetlosti može značajno doprinijeti uštedi troškova.

Isto tako krovni prozori uključuju poprečni protok zraka na način da prilikom otvaranja svjež zrak ulazi i hladi prostoriju bez uključivanja klima uređaja.

Ako se odlučite za ugradnju krovnih prozora u svoju spavaću sobu, na najbolji način ćete regulirati i osigurati ciklus spavanja, zahvaljujući većoj izloženosti prirodnom svjetlu.

Ne treba zanemariti ni estetsku vrijednost koju krovni prozori donose. Baš kao dodavanje ogledala na zidove sobe, ovakvi prozori mogu učiniti da soba izgleda veća i prostranija. Osim toga, neprocjenljiv je i pogled na zvjezdano noćno nebo ili prirodu tokom dana, dok ste ušuškani i uživate u opuštanju ili čitanju knjige.

Kvalitet života uz energetsku efikasnost

Ugradnja VELUX krovnih prozora garantira atraktivniji životni ili radni prostor za vašu kreativnost i produktivnost, ali i sigurnu uštedu kao dugoročnu investiciju. Trostruko zastakljeni VELUX krovni prozori su energetski efikasniji, jer nude više izolacije od jednostrukih ili dvostrukih stakala.

U hladnijim mjesecima kada sunce brže zalazi, VELUX krovni prozori vam omogućavaju da maksimalno iskoristite ograničene sate sunčeve svjetlosti, dok ljeti možda uopće nećete morati paliti svjetla u kući ili uredu.

Ukoliko želite da svoj prostor ukrasite krovnim prozorima koji će pružiti zdravo prirodno svjetlo, osjećaj veće udobnosti, prozračnu atmosferu i duh produktivne energije, posjetite www.velux.ba i pratite akcije koje su u tijeku.