Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne mogu da procitam clanak od tijevanja
vala bas jeste zarazno
mozak veli......haj ti na spavanje :)
Zijevanjem dovodimo mozak u stabilnu temperaturu, kao procesor i cooler. A to što je zarazno ima veze sa empatijom, ali nije još uvijek dobro istraženo.
U stabilnu temperaturu, a to se mozak može pregrijati??? Blento naša stabilna temperatura je 36 stepeni. Čuj kakvo zijevanje rashlađuje. Ljudi zijevaju da se razbude jer nemaju dovoljno kisika da bi radili ono što trenutačno rade.
@SKL Zašto onda ne zijevamo kada radimo vježbe, kada tijelo ima najmanje kisika u organizmu? Zijevanjem unosimo zrak u sebe kojim hladimo mozak. To nema veze sa nedostatkom kisika.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)