Brojni komentari
39

Snimci Zlatibora o kojima se priča: "Građevinski zločin koji traje"

I. S.
Screenshot: TikTok
Screenshot: TikTok
Snimci Zlatibora, koji spada među najpopularnije balkanske destinacije za zimska putovanja, postali su tema na društvenim mrežama.

Iako je odavno poznato da se Zlatibor susreće s problemom prekomjerne gradnje, mnogi smatraju da je sada stanje kritično. Snimci su nastali u periodu novogodišnjih praznika.

"Ne idem u taj haos ni da mi plate", "Bukvalno su satrali planinu", "Građevinski zločin koji traje", "Ono što je sigurno je to da više nikada neću otići tamo da ne kvarim one divne uspomene dok je to još bila prava planina", neke su od reakcija.
Hidrogeolog i bivši sekretar za životnu sredinu u gradskoj upravi Beograda Branislav Božović je, između ostalog, ranije izjavio da je ovo područje sumnjivim komunalnim rješenjima i planovima pretvoreno u jedan grad.

"Koncentracijom toga što se dešavalo i što se sada dešava na Zlatiboru zapravo je ugroženo mnogo više, ukupna okolina i svi pravci prenošenja utjecaja i ugrožavanja okolne teritorije, uključujući i površinske i podzemne vode, vazduh i sve ostalo. Oni će uskoro da izbace Zlatibor iz nečega što bi se zvalo lječilište, klimatski prostor koji je pogodan ljetovanje i zimovanje", kazao je, a prenosi ozonpress.net.