Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne mogu oni parirati niti se porediti sa Todkanom ni u ludilu, prvo kultura, učenje lijepom ponašanju, odnosu prema gostima, cijene koje odgovaraju realnosti i ponudi a ne samo vino i folovi, ima vina svugdje na svijetu, a ovakve prevare nema.
Toscana je jedna, Hr ima pet Toscana.
Kakvi gosti takav i odnos. 😉 Šta ste si vi umislili, koja ste vi kategorija? Takvih samo što manje. Nije to više za vas.
u Vogue bi trebali znati da je istria ustvari bila pod italijanskom vlasvu, na razlicite nacine, bar sve do austro-ugarske vlasti. jugoslavija je istru uzela kao ratni plijen nakon 2. sv. rata. i onda, kakvo je to cudo sto tamosnji narod ima kulturno naslijedje slicno italijanskom. grdovi imaju italijanska imena, mnogi govore italijanski jezik a dobar dio ih se smatra italijanima.
U cijeloj HR po zadnjem popisu 2021. zivi 13673 Italijana (0,34% od ukupnog broja stanovnika). Najvise ih je u Istri gdje cine 5% ukupnog broja stanovnika. I da vladali su Mlecani,Austro- ugarska,Italija,Francuska ali uvijek je vise od 90% Hrvata zivjelo na tim prostorima.
I šta sad ljubomorko?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Koliko su platili za ovu reklamu............onaj ko je bio u Toskani zna da je Istra 2. liga.
Sjedi I citaj klix
pa dobro to je samo marketing. moraju nekako privuci paznju citalaca. smjesno je uporedjivati toskanu (meni, pored puglie, naljepsu italijansku pokrajinu) sa istrom. motovun npr. lici na gradice (na brezuljcima) u toskani. u toskani je tlo plodno, nevjerovatan je pogled na njene nepregledne brezuljke zasijane zitom.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)