Nevjerovatna lokacija
134

Na Baliju se uređuje luksuzna vila od aviona Boeing 737, noć će koštati više od 7 hiljada dolara

N. C.
Vila od aviona Boeing 737 (Foto: Expedia)
Vila od aviona Boeing 737 (Foto: Expedia)
Posjetitelji Balija uskoro će moć boraviti u vili koja je preuređeni avion Boeing 737, a noć u ovom luksuznom objektu koštat će 7.367 dolara.

Ruski poduzetnik Feliks Demin kupio je napušteni avion Mandal Airlinesa Boeing 737. Letjelica je sada u procesu pretvaranja u vilu sa dvije spavaće sobe. Naravno, tu je i terasa na vrhu krila i prostrani bazen. Posjetiteljima ovaj objakt bit će dostupan od marta ove godine.

Cijena boravka u jednoj od spavaćih soba minimalističkog dizajna i uživanja u kupaonici u nekadašnjem kokpitu nije baš u rangu surf hostela. Projekat je već naveden kao dostupan za iznajmljivanje i košta 113.999.999 indonezijskih rupija po noći. To je otprilike 7.367 dolara.

Kako je izvijestio Business Insider, trebalo je sedam dana da se avion prebaci na novu lokaciju na vrhu brda nakon što su u septembru 2021. pribavljene sve dozvole. Premiješten je u dva različita dijela prije nego što je ponovo spojen nakon što je smješten na novoj lokaciji. Dok je trup ostao istog oblika, kabina i sistemi za letenje su uklonjeni kako bi se napravio prostor za sve što bi moglo zatrebati.

Nekretnina je trenutno u razvoju, iako u nastavku možete vidjeti umjetnikove prikaze kako bi trebala izgledati kada se uradi. Zvat će se Private Jet Villa by Hanging Gardens, a nalazi se na vrhu litice u blizini 1,5 kilometara duge plaže Nyang Nyang, u blizini epski poznate destinacije za surfanje Uluwatu.