Miholjsko ljeto
133

Kako izgleda oktobar u Makarskoj: Plaže ispunjene posjetiteljima, najhrabriji se kupaju

N. O.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Iako je u toku prva sedmica oktobra, plaže u Makarskoj i dalje su ispunjene posjetiteljima, a uz temperaturu vazduha od 22 stepena nekolicina najhrabrijih je i zaplivala.

Reporter portala Klix.ba zabilježio je nekoliko fotografija na jednoj od gradskih plaža Makarske, a prizori podsjećaju na početak ljetne sezone.

Miholjsko ljeto donijelo je toplo i vedro vrijeme na jadransku obalu te stoga ne čude brojni posjetitelji koji se sunčaju, a bilo je i onih koji su zaplivali.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Na fotografijama su se mogli vidjeti i mališani koji su uživali u igri na suncu, a bilo je i onih starijih koji nerijetko svoj odmor na moru planiraju u prvim danima jeseni - kad sunce nije toliko jako, a i dalje je dovoljno toplo.

Uzevši u obzir skoro ljetne uvjete uz nedostatak gužve koja je nezaobilazna na plažama Makarske rivijere u sezoni, oktobar na moru djeluje savršeno za odmor.

Dnevna temperatura vazduha iznosila je 22 stepena, a jednaka je bila i temperatura mora. Vedro i toplo vrijeme nastavit će se i tokom narednih dana, a dnevna temperatura u Makarskoj sezat će i do 29 stepeni.