Komentari (203)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Rusiji danas zivi 25 miliona muslimana, a ruski demografski strucnjaci kazu da ce za 10-15 godina svaki 4-ti ruski vojnik biti musliman. Najgore razdoblje su prezivljavali za vrijeme komunistickog rezima, a posebno Staljina, gdje su milioni ljudi islamske vjere "misteriozno nestali" Istini za volju situacija se dosta popravila od dolaska Putina na vlast, pa iako jos uvijek mnoge oblasti nemaju autonomiju, za vrijeme bajrama cak 3 miliona muslimana klanja namaz na ulicama Moskve :)
Nedavno je otvorena ova dzamija u Moskvi, prima 10.000 vjernika. Putin je presjekao vrpcu :) http://www.balkanplus.net/wp-content/uploads/2016/09/Moskvoskva-saborna-dzamija.jpg
@Nemesisi Zaboravio sam jos dodati da u Kini zivi vise od 100 miliona muslimana. Kao znak dobre volje, ja cu ti pokloniti serdzadu, bice ti potrebna :)
PRIKAŽI ODGOVORE (21)
Stvarno ne bih pomislio da su 100+ godina stare ove fotke...svaka čast majstoru.
rusi su daleko vise fer prema muslimanima nego sto ce zapad ikad biti i u rusiji nema nikakvih problema sa velikom muslimanskom zajednicom. iran i turska bi trebalo da se drze sa rusima i da vuku ostale arapske zemlje. saudija naravno nece nikad jer je pod sapom izraela i amerike
al zahebano izgledaju u ovim turbanima i sa jataganima :) Pravi janjičari :)
DAVNO JE TO BILO COVJEKA VODI KO PSA .....
ovako su se i danasnji srbi oblacili davno
Kad sam bio mali mamina mama je pricala price iz starih vremena. Pricala je o pjesmama koje su se pjevale i kako su se djeca zezala. Sjecam se prije dvadeset godina kako sam se divio stvarima koje su bile svakodnevnica u njeno vrijeme a u mome vremenu potpuno zaboravljene. Gledajuci sarenilo odjece sa slika vrate se osjecaji koji su se budili sa njenim pricama.
Super slike
Jedino bih volio da se kod nas primjenjuje praksa sa 9. slike da se zatvorenici i kriminalci u lancima vode po ulicama.
Nema toliko lanaca za nasu lopoviju.
Na početku 20. stoljeća ,a kod nas će biti ovako u sredini 21. stoljeća.
Meni vise lici sa pocetka 12 stoljeca
lijep zapis o vremenu. najvise me se dojmila 13., da l' zbog cinjenice da ova biblioteka stoji na svega par direka ili zbog bogatog knjiznog fonda u koji bih rado zavirila.
ovo su cilimi ne knjige
@I-VAR ... hahahaha a vidi stvarno :D hjoj, cuti, nista ne vidim dok ne popijem kahvu hahahahaha opet mi se svidja slika :)
Slika br. 5 Bob Marley vaskrsao u Rusiji
Ruski Muslimani dočekali su Hitlerove vojnike kao oslobodioce - pravo čudo. Jako puno ih se priključilo SS divizijama formiranim od stranih dobrovoljaca, kakva je bila i naša Handžar i albanska Skenderbeg. Sve je bolje od komunističkog ateističkog jarma...
interesantne nosnje, uhvacen detalji iz zivota, lijepe slike.
Tacno se vidi prosvjecenost i napredak
Rusi nisu primili islam samo zato sto islam zabranjuje alkohol