Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Šekspirovi likovi nisu stvarni, Šekspir nikada nije bio u Veroni, tek nakon gotovo sto godina na osnovu njegovog romana izgrađen je balkon. Penjanje na balkon (odnosno ulaznica u prostorije zgrade na kojoj je balkon je 6€ za posjetioce. Mi u BiH ni na osnovu stvarnih činjenica, stvarnih historijskih događaja, objekata itd ne znamo uzeti ni promil od onog što u svijetu uzimaju od turizma. A zašto, zato što samo ratujemo, tučemo se, mrzimo i to nas čini izuzetno glupim.
Pitaju Muju: Mujo jel gore ne znati ili biti ne zainteresivan? Kaže Mujo: nit' znam nit' me interesuje...
Izlizala se sisa od fatanja...i ja malo ufatio
ja joj milovao grudi.. sad kojih 15 godina poslije me žene hoće, al jedino kad im platim za uslugu 🤣😅
Bio tamo, prelijepo
Prije par godin posjetio Veronu, grad prelijep. Ali nisam ulazio da vidim balkon Đuliete, jer je red bio ogroman i trebalo je čekati barem 2 sata. Uspio sam napraviti dobru fotku aparatom sa ulaza. Meni dosta, svakako je taj lik izmišljen. Daleko fascinantnija je Arena u Veroni, i još mnoge znamenitosti. Julia je dokaz da je narod praznovjeran, a italijani maheri za uzet lovu od ljudi iz cijelog svijeta.
Sekspir ukro pricu o Lejli i Medznunu.
Sve je to lijepo, ali Romeo i Julija nisu nikad (barem ne ovako kako su predstavljeni kroz predstavu) postojali. Šekspir je dramatizirao priču o Lucini i Luigiju, a kao i svi komadi zasnovani na istinitim događajima i ovaj je uveliko dramatiziran i izmjenjen
@ Da, moj alfa Romeo i ja u Alfa Romei.
Bila sam jednom u Veroni, prekrasna je. Sljedeci put ako Bog da sa svojim Romeom.