Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sreca mi smo pametan narod pa se medjusobno razumijemo, nije bitno kojim jezikom govorimo il' bosanskim, hrvatskim, srpskim, crnogorskim.. ma mi smo poliglote prave, a tek znamo cak i 2 pisma..ma nema to nidje u svijetu, samo kod nas.
kako bi se na sjevernokorejskom reklo njegov otac je nasao stelu da kupi bicikl? znam na juznokorejskom :D
hrvati su isto uradili ko sjeverna koreja. strane rijeci su proglasili nepozeljnim pa su se poceli glupirat sa zrakomlatima, pickotresom, nogostupom i ostalim budalastinama. srbi su u jeku svog najveceg ludila ukinuli ijekavicu pa je bijeljina zamalo preimenovana u Srpsku Beljinu. a bosnjaci su dali Senahidu da im pise pravopis koji ce se bazirat na govoru na sijelima gdje nane srcu kahvu i pletu priglavke.
Nešto slično kao kod nas... Kad se pravimo da ne razumijemo šta znači sječanj ili natječaj... Kad se zabuljimo u nekog k'o da nije normalan kad upotrijebi ekavski govor... Pa onda kad se pravimo ludi i pitamo se:"A kakav je to Bosanski jezik?" pa jedan majstor kompletnu rečenicu kaže na Bosanskom - Prahne li ti đahkad ćuna na sabahu? Toliko o jezicima.
dijaspora ljeti u matici je najgora s jezikom :D
lik5555 znas li ti koliko hrvatski ili srpski jezik imaju strani rijeci ???? Zeljkom Ogresta , a gost je bio Danis Tanovic "Ciji je OSKAR kad mi nemamo drzavu Bosnu jer tu su Srbi i Hrvati sa dva entiteta itd." Danis joj je rekao da je oskar Bosanski i da je drzava Bosna. Ona je bila do te mjere drska da mu je rekla: "Pa vi nemate ni jezik bosanski i pitala ga moze li joj pricati na bosanskom jeziku ako taj jezik postoji, a na sve to poslije nekoliko sekundi razmisljanja odgovara DANIS na BOSANSKOM pa kaze: "DA LI VAMA PO DJAHKAD NA SABAHU CUNA NA UM PA'NE?" Zeljka je bila sokirana, nastao je tajac, ona se digla i napustila emisiju koja je ostala nedovrsena.
staces. Diktator sjeverne koreje je retardiran do bola. Tuga za stanovnistvo, ali stvarno mislim da tamo treba uvesti demokratiju.
mrs i ti i demokratija u tri lijepe ugasi svijetlo, ljepse je u mraku
ja, lijepo od tebe bananko-banana. zaboravimo da 16 miliona ljudi gladuje u sjevernoj koreji, dok ludacki diktator postaje bogatiji i investira novac u bombe i rakete i u rat koji svi znamo da ce izgubiti nakon 15 minuta.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)