lifestyle
6

Poznati kao hipsteri: Gandhi, kraljica Elizabetha i Angela Merkel u totalno drugačijem izdanju

Klix.ba
Mahatma Gandhi
Mladi dizajner Amit Shimoni je istraživao fotografije Theodora Herzala iz 19. stoljeća, osnivača Svjetske cionističke organizacije, i bio je iznenađen što vidi samo dvije prave fotografije poznatih ličnosti. Istraživajući dalje dobio je inspiraciju da uradi crteže, ali u jarkim bojama i apsolutno drugačije od onoga na što smo navikli.

Shimoni je sebi dao zadatak da ispravi neravnotežu počevši raditi ilustracije na kojima je prikazao osnivača svoje države u svijetlim bojama. Uradio je seriju fotografija koja je bila uspješna, a to ga je inspirisalo da uradi projekat koji je nazvao "HIPSTORY“. U projekat je uvrstio poznate historijske ličnosti, a prikazao ih je kao hipstere.

Pogledajte kako izgleda kraljica Elizabetha, Angela Merkel ili Martin Luther King u totalno drugačijem izdanju nego smo mi to navikli.

"Povijest prošlih stoljeća jako definiše svoje istaknute ličnosti. Glavni lideri su oblikovali tok povijesti. Često sam zamišljao kako su oni više posvećeni sebi, a da su manje zainteresirani za svijet oko sebe“, objasnio je u Shimoni.

Napomenuo je da projekat nije značio kritiku jedne generacije u odnosu na drugu, ali služi da istakne razlike.

Shimoni je izjavio i da ima planove za nastavak umjetnosti, nadajući se da će vrlo brzo dodati i Hillary Clinton u svoj serijal fotografija.