Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mislim da je jako tesko naci na internetu informacije gdje u Sarajevu moze da se izvrsi test aids-a.tako da maldi a i stariji neznaju gdje da se obrate.Ako neko zna molim da napise.
MA super je sav taj program prevencije, samo ne bi bilo lose da naprave neki program koji bi ukljucivao dovoljno ustanova u kojioma bi se moglo besplatno testirati.. Da krenemo od toga, koliko toga uopste ima ovdje, a ima sigurno... pa da se,u smislu prevencije, mladi mogu najprije testirati pa da znaju s kim dolaze u kontakt.. a ovako, ih, dzaba prevencija,zastita isve to kad se niko o tome bas ne brine...
a zašto bi ja djeci pravio igralište, otvorio biblioteku itd. kad sam platio porez, neka pravi to neko drugi od mog plaćenog poreza. Za 1 godinu će tzv. Medjunarodna zajednica objaviti da nije donirala i uložila $5milijardi u BiH, nego $10milijardi, a pare otišle na sastančenja, dnevnice, stručnu pomoć i ko zna gdje. Do bolje budućnosti neka se djeca puše i napuše.
pa ako tih 10000 ljudi ne mogu sami napraviti parkiraliste na kome bi im se djeca igrala lopte (premda bi bilo logicnije da im valjda naprave nekakvo igaliste?), zasto bi im za to bio kriv neko drugi. neka samo nastave pusiti travu za bolje sutra...
- nedostatak strukturiranog slobodnog vremena i aktivnosti ------------------------------------- Ovi trosse pare namijenjene Bosni, a klub u kojem sam chlan koji je okupljao mnogo omladine i bavio se tehnichkom kulturom je rasformiran i oduzete mu prostorije. U naselju od 10 000 stanovnika nema ni jednog igralishta da djeca igraju lopte ili kosharke. --------------------------------------- Shipu vutra za bolje sutra!
Natalija,bil se guzila samnom?
Izvini gosp. dzeparos - ali mi tvoj argument nije jasan. Znanje koje prenosi neko ko je za to placen nije jednako dobro nego kad to radi onako volonterski i od srca? Ja mislim da je najbitnije da informacije teku i da svi dobro nauce malo vise o SIDI. O sirem pitanju efektivnosti donatorske pomoci mozemo nekom drugom prilikom.
ali ako taj misli samo o dnevnici? boli njega za AIDS.
zar nije bitnije da se nesto malo nauci o SIDI - jefitnije je sto neko nekom plati dnevnicu, nego drugi da glavom plati, mini se cini.
ma ko da bi ovi ista radili da nisu dobili para od unicefa. sve lafo eto da urade nesto dobro. da, rade volonterski. rade malo sutra. pricaju nesto o aidsu i sprovode nekakve kampanje s ciljem da napune sebi dzepove.
malo stranci, malo domaći nadobudni malci, malo globalno, malo unicef, mala dnevnica bh fukari, velika dnevnica stranim mentorima i svi sretni