Moda i ljepota
2

Srebreničanka Mirnesa Subašić najljepši model svijeta

Klix.ba
Subašić sa pratiljama
Mirnesa Subašić, 18-godišnja Srebreničanka, pobijedila je danas na svjetskom takmičenju Supermodel International 2013 koji se održao na dalekom Tajlandu.

Osamnaestogodišnja studentica, porijeklom iz Srebrenice, osvojila je prvo mjesto na Supermodel International takmičenju na Tajlandu.

"Već danima dobijamo informacije prema kojima je Mirnesa jedna od favoritkinja, no, iskreno nismo se usudili nadati pobjedi“, ističe za Klix.ba Adnel Mešić, vlasnik Z.Model Management agencije, nosioca Supermodel International licence za Bosnu i Hercegovinu.

"O pobjedi smo saznali preko Twittera. Sada, nakon što smo dobili i zvaničnu potvrdu, mogu samo reći da je bosanska ljepota još jednom osvojila svijet", dodaje naš sagovornik.

Mirnesa, koja je članica Z.Model Management agencije, izabrana je na kastingu u Sarajevu ranije ove godine.

"Kastinge smo održali u Sarajevu i Tuzli, no prijave su nam stizale iz cijele Bosne i Hercegovine. Mirnesina ljepota i njeno damsko držanje istaklo se među kandidatkinjama i sa sigurnošću smo mogli tvrditi da smo izabrali najbolju. A ovog trenutka možemo reći da smo izabrali najbolju na svijetu. Iako je i ranije je imala brojne ponude za angažmane u inostranstvu, nakon ove pobjede bit će joj otvorena vrata na svjetskoj modnoj sceni", pojašnjava Mešić.

Nakon večerašnje proslave u Bankoku, Mirnesa Subašić bi sutra navečer u 19:45 trebala sletiti na sarajevski aerodrom. U narednom periodu agencija Z.Model Management održat će kastinge za bh. Supermodel International 2014.