Los Angeles
1

Sarajlija najbolji model na prestižnom takmičenju

Sarajevo-x.com
Bakir Silajdžić
Bakir Silajdžić
Na prestižnom takmičenju modela "Interational Modeling and Talent Association" u Los Angelesu Sarajlija Bakir Silajdžić proglašen je Modelom godine, objavila je IMTA.

Iako mu je bio prvi put da prošeta modnom pistom dobro se snašao, te osvojio publiku i stručni žiri.

Bakir nikad nije imao iskustva u manekenskom poslu. Međutim, spletom sretnih okolnosti našao se na listi učesnika na ovom takmičenju. On ni tada nije slutio da će izaći kao apsolutni pobjednik večeri.

U finalu je zasjenio ostale učesnike koji su se pripremali i po godinu dana da bi bili u što boljoj formi i ostvarili što bolji plasman. Pored nagrade za najboljeg modela, osvojio je prvo mjesto u kategorijama "Fashion Print", "Runway", "Swimwear" te drugo mjesto kategoriji "Jeans".

Ovaj mladi Bosanac živi s roditeljima i sestrom u gradu Irvine u Kaliforniji. Druga je godina u Biznis školi i nada se kao i svaki drugi mladi čovjek uspjehu u poslu za koji se odlučio. Uz biznis je dobio i novu profesiju u kojoj se pokazao kao profesionalac i maneken s dugogodišnjim iskustvom.

Mnogi mu predviđaju blistavu budućnost u modnom svijetu, što i nije čudno s obzirom koliko je nagrada dobio 9. januara u Los Angelesu. Bakir je već počeo da dobija ozbiljne ponude iz modne ali i filmske industrije.