Moda i ljepota
13

Putujuća izložba HangOn otvorena u Sarajevu, a potom odlazi u Graz

Klix.ba
Izložba članova udruženja modnih djelatnika i kostimografa Modiko pod nazivom "HangOn" otvorena je sinoć u galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Na otvorenju su se okupili brojni posjetitelji, kolege i mediji da podrže rad umjetnika koji su premijerno prikazali izložbu "HangOn" u februaru u Londonu na International Fashion Showcaseu.

Izložba koja je nastala u saradnji sa British Councilom i British Fashion Councilom, a koncipirana je kao putujuća izložba koja će nakon Sarajeva biti prikazana u Grazu.

Na izložbi su učestvovali: Amna Kunovac-Zekić, Jasna Hadžimehmedović-Bekrić, OSHYOSH by Vanja Ciraj & Irma Saje, Lejla Hodžić, Lena Stefanović, Vanja Lisac, She:You by Neira Sinanbašić, Adisa Vatreš & Naida Begović, Ensar Dervišbegović, Nermina Varešanović, Maja Talović, Ata Omerbašić, Ljiljana Šaković, Belma Lizde Kurt i Gasha Miladinović.

Izložbu možete pogledati u vremenu između 10:00 i 19:00 sati svaki dan izuzev nedjelje u galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu od 19. aprila do 5. maja 2013.