Moda i ljepota
1

Izložba HangOn udruženja Modiko u Sarajevu

Udruženje modnih djelatnika i kostimografa Modiko vas poziva na otvorenje izložbe "HangOn" u petak, 19. aprila u 19.00 sati u galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Na izložbi učestvuju: Amna Kunovac-Zekić, Jasna Hadžimehmedović-Bekrić, OSHYOSH by Vanja Ciraj Irma Saje, Lejla Hodžić, Lena Stefanović, Vanja Lisac, She:You by Neira Sinanbašić, Adisa Vatreš Naida Begović, Ensar Dervišbegović, Nermina Varešanović, Maja Talović, Ata Omerbašić, Ljiljana Šaković, Belma Lizde Kurt i Gasha Miladinović.

Izložba pod nazivom "HangOn" predstavlja vodeće etablirane i mlade dizajnere iz Bosne i Hercegovine, okupljene u udruženju modnih djelatnika i kostimografa Modiko. Na izložbi koja je vrsta modne instalacije prikazane su kreacije 10 dizajnera iz udruženja Modiko posebno načinjene za ovu priliku. Izložba nudi jedinstveno viđenje domaće modne scene, ali i prati posljednje svjetske trendove. Na ovoj interaktivnoj izložbi prezentirane su i fotografije Vanje Lisac koja je lutke sa kreacijama fotografirala na različitim lokacijama u gradu Sarajevu, te dva modna filma koja su dizajneri iz udruženja Modiko realizirali prošle godine.

Izložba je nastala u saradnji sa British Councilom i British Fashion Councilom. Partnerstvo imeđu Modika i British Councila počelo je 2011. godine, kada su nastali i prvi Modiko modni filmovi. Ove godine, saradnja se nastavila ambicioznim poduhvatom predstavljanja bh dizajna britanskoj publici, i to u najvažnijem međunarodnom momentu za modnu scenu, tokom London Fashion Weeka. Modiko kreativci su predstavili Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom modnom izlogu u Londonu od 16-23. februara 2013. godine. Koncipirana kao putujuća, izložba "HangOn" će nakon Londona i Sarajeva biti predstavljena publici u Mariboru i Gracu.

Izložba u galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu će biti otvorena do 5. maja 2013. od 10.00 do 19.00 sati, svakog dana osim nedjelje.