Bourjois Healthy Mix
80

Puder koji nazivaju "drogerijskim biserom" ima novu formulu, probali smo ga među prvima

I. B.
Novi verzija omiljenog Bourjois pudera je stigla i oduševljeni smo onim što vidimo (Foto: Klix.ba)
Novi verzija omiljenog Bourjois pudera je stigla i oduševljeni smo onim što vidimo (Foto: Klix.ba)
Bilo da je početnica u šminkanju ili već godinama eksperimentiše s kozmetikom, svaka žena ima svoj neseser sa beauty proizvodima, a jedan od najzastupljenijih u svakoj je puder. Među prvima smo probali "bolju" verziju jednog od najpopularnijih drogerijskih pudera.

Puder je postao neizostavan dio kozmetičke torbice, a damama koje ga svakodnevno nanose jasno je da je, osim dobre pokrivne moći, ključna karakteristika i to da ne stvara "masku" na licu, kao i da je njegov sadržaj baziran na što prirodnijim sastojcima, koji ne samo da manje štete, već i njeguju kožu lica.

Jedan od takvih proizvoda, a koji upravo zbog nabrojanih karakteristika već godinama važi za jedan od omiljenih drogerijskih pudera, je Healthy Mix, kultnog francuskog brenda kozmetike Bourjois.

To što su mu mnoge dame ukazale povjerenje, Bourjois je sada odlučio i unaprijediti, proširivši svoj butik ljepote novom Clean kolekcijom.

Sve su predstavili na brunch druženju organizovanom u prekrasnom ambijentu sarajevskog restorana Bistro-Zdravo, a preko 70 uzvanika, među kojima smo bili i mi, imalo je priliku osjetiti dašak Pariza te isprobati i detaljnije se upoznati s novitetima nove Bourjois kolekcije.

Zakuska uz nove Bourjois proizvode je nešto što nam je ispunilo današnji dan (Foto: Klix.ba)
Zakuska uz nove Bourjois proizvode je nešto što nam je ispunilo današnji dan (Foto: Klix.ba)

Budući da je sve bilo u znaku zdravlja, tako smo uživali i u ponudi raznovrsnih zdravih specijaliteta, a nakon kratke zakuske doznali smo više o novim proizvodima.

Naime, cijela Clean kolekcija bazirana je na čak 85 posto sastojaka prirodnog porijekla i 2,4 puta više vitamina, što znači da je i sam puder dobio svoju bolju verziju. On posvjetljuje i ujednačava ton kože zdravom mješavinom sa većom dozom vitamina C, E i B5, pružajući prirodno blistav ten tokom cijelog dana.

Na zanimljivoj prezentaciji, imali smo priliku saznati i kako na pravi način nahraniti kožu iznutra i to zdravim smoothijem napravljenim od istih vitamina koje sadrže i proizvodi iz Clean kolekcije, što je svakako bio jedan od najzanimljivih dijelova.

Dženana Škorić, brend menadžerica kompanije Orbico (Foto: Klix.ba)
Dženana Škorić, brend menadžerica kompanije Orbico (Foto: Klix.ba)

Kasnije, u razgovoru s Naidom Melić, šminkericom i jednom od govornica na prezentaciji, otkrila nam je da puder s ovom formulom, a koji je i do danas važio za jedan od najprodavanijih drogerijskih, preporučuje svim pripadnicama ženskog spola.

"Sastojci unutra su prirodni. Tu je dosta hranjivih materija, vitamina i kombinacija voća, a to je nešto što bih mogla da preporučim svakoj ženi. Puderi nisu više tu samo da kamufliraju, nego da imaju neku svrhu - da njeguju lice, hrane ga i učine što blistavijim i prirodnijim. Drago mi je što napokon imamo takvu formulu u ponudi", istakla je Melić.

Mnoge dame spremne su izdvojiti i nešto veću svotu novca kako bi dobile željeni efekat ovog proizvoda na licu, a često se zna desiti da ponovo ne budu zadovoljne. No, to ovoga puta ne mora biti slučaj.

Melić je objasnila kako je novi Bourjois Healthy Mix puder pogodan kako za mlađu, tako i za stariju populaciju, ali i osobe sa osjetljivim i problematičnim licem.

"Osnovna razlika između starog i novog Healthy Mixa je ta što je ovaj iz Clean kolekcije namijenjen za sve tipove kože. Najbolje se pokazao kada se nanosi četkicom, a zbog infuzije zdravih sastojaka mogu ga nositi i osobe koje imaju osjetljivu kožu, ali i problematično lice. Također, nadogradiv je te će biti idealan i u dnevnoj, prozračnoj varijanti, ali i za jači, večernji makeup", govori nam Naida.

U asortimanu Clean kolekcije dostupan je još i kompaktni puder, primer, korektor, maskara kao i širok spektar boja lakova za nokte.

Nova, poboljšana linija Bourjoisa je stigla i oduševljeni smo onim što vidimo (Foto: Klix.ba)
Nova, poboljšana linija Bourjoisa je stigla i oduševljeni smo onim što vidimo (Foto: Klix.ba)

Kompaktni puder sadrži formulu koja je sastavljena antioksidativnim kompleksom od Goji bobica, nara i Acai, a koži pruža ujednačen ton, mat ten, istovremeno otkrivajući blistavost kože, dok HMIX Clean korektor pruža 24h hidrataciju te prikriva znakove umora i podočnjake, istovremeno smanjujući natečenost.

Maskara iz ove kolekcije bazira se na sastojcima prirodnog porijekla, a osigurava dužinu i definiciju trepavica do 36 sati, njegujući ih u isto vrijeme. Tu je i širok asortiman boja Healthy Mix Clean&Vegan lakova za nokte, koji nude podjednaku postojanost I jednako dugo nošenje kao i klasični lak za nokte.

Bourjois je predstavio i svoj parfem (Foto: Klix.ba)
Bourjois je predstavio i svoj parfem (Foto: Klix.ba)

To nije bio kraj iznenađenjima. Bourjois je iskoristio priliku za još jedan novitet - parfeme. Riječ je o prvoj kolekciji mirisa ovoga brenda, koja podrazumijeva tri proljetna mirisa sa cvjetnim notama i "daškom Pariza". Bočice su stigle uporedo s toplijim danima, a dostupne su u prodaji u drogerijama širom BiH.

Sve u svemu, druženje kojim je započeo današnji dan bio je pun pogodak za sve ljubiteljice beauty proizvoda, a sigurni smo da nova Bourjois kolekcija neće ostaviti ravnodušnim nikoga ko drži do kvalitetne njege lica.