Veliki izbor
56

Od 10 do 50 KM: Ovi puderi za lice u drogerijama se izdvajaju kao favoriti među damama

I. B.
Pojedini drogerijski puderi izdvajaju se kao favoriti među brojnim damama (Foto: Instagram)
Pojedini drogerijski puderi izdvajaju se kao favoriti među brojnim damama (Foto: Instagram)
Iako biste možda pomislili da za puder sa savršenom moći prekrivanja ili onom koji koži pruža blistav, prirodan sjaj, trebate posjetiti neku skupocijenu kozmetičku trgovinu, postoje i sasvim dobri proizvodi u drogerijama, koji će vas možda iznenaditi onim što oni pružaju. Izdvojili smo neke.

S brojnim kozmetičkim brendovima, različitih finiša, onim za suhu ili masnu kožu, pa od onih jeftinih i skupih - izbor pudera u drogerijama je veći nego ikad. A jedno je sigurno: oni mogu "držati korak" s vrhunskom šminkom. Jedini problem je, u moru tih proizvoda, odabrati onaj koji najbolje odgovara baš vašem licu .

Kako bismo olakšali vaš odabir, izdvojili smo nekoliko pudera koji su favoriti među damama općenito, a među njima ćete sigurno pronaći i onaj koji je idealan za vaš tip kože. Evo o kojima je riječ:

Catrice HD Liquid Coverage - drogerijski puder s laganom teksturom

Ovaj Catrice puder je jedan od favorita među drogerijskim puderima, a njegov prilično vodenasti sadržaj dozira se pipetom. Uz srednje prekrivanje i laganu teksturu, podloga dočarava prirodan izgled na licu s mat završetkom. Predviđen je za mješovitu kožu koja se povremeno bori s prištićima i sklona je masnoći u T-zoni. Njegova cijena u BiH je oko 13 KM, a često zna biti i na popustu.

Rimmel London Lasting Matte - puder za masnu kožu

Rimmelov Lasting Matte ima visoku moć prekrivanja, savršeno prikriva nepravilnosti, prištiće i njihove tragove, te "oplemenjuje ten". Mat finiš u kombinaciji s laganom formulom je sjajan za osobe s masnom kožom lica. S druge strane, ono na što treba obratiti pažnju je činjenica da mat puderi imaju visok udio pudera, zbog čega su često "agresivni" za suhu kožu, dodatno je isušujući. Masni tip kože, pak, od toga ima koristi. Cijena ovog pudera u BiH je oko 10 KM.

Bourjois Healthy Mix - i prekrivanje i njega za suhu kožu

Jedan od drogerijskih favorita brojnih osoba je Borjoisov Healthy Mix koji licu pruža prirodan sjaj i blistavost. Formula obogaćena vitaminima C, E i B5 pruža koži cjelodnevnu hidrataciju, dok se lagana i mirisna tekstura pudera lako nanosi i razmazuje, bez osjećaja težine na licu. Puder je dugotrajan i omogućava d vaš ten bude besprijekoran i do 16 sati. Pogodan je za sve tipove kože, a posebno suhu. Trenutno je na akciji, te se može kupiti za oko 23 KM.

L'Oreal Infaillible 24H Fresh Wear - drogerijski favorit među puderima u prahu

Puder koji je odmah po svom izlasku oduševio brojne dame, pa i korisnice TikToka koje su stalno dijelile svoje pozitivne reakcije njime, nudi prekrivanje, postojanost i mat efekat u jednom. Podloga L'Oreal Infallible 24H Fresh Wear uvjerava laganom, prozračnom i "udobnom" formulom, dok jaka pigmentacija osigurava efekat zaglađenog lica. Osim toga, ovaj puder je vodootporan, kao i otporan na znoj te visoku vlažnost. Njegova cijena kreće se oko 25 KM.

Nyx Born to Glow - svjetlucava formula za suhu kožu

Iako ga nema u dm-u ili CM-u, Nyx je itekako popularna marka, a može se pronaći na drugim lokacijama u Bosni i Hercegovini. Puder Born to Glow ima srednju moć prekrivanja, a naročito će odgovarati onima koji žele da im koža izgleda prirodno. Idaelan je za osobe sa suhom kožom i bez sjaja. Njegova cijena je oko 30 KM.

Vichy Dermablend - puder s visokim prekrivanjem

Iako se u svijetu prodaje u drogerijama, Vichy pudere ćete kod nas uglavnom pronaći u apotekama. Njegov Dermablend puder je jedna od najboljih opcija za one koji traže potpuno prekrivanje. Ne prekriva samo crvenilo i podočnjake, već i popucale kapilare te pigmentne mrlje. Pigmenti pudera su obavijeni aminokiselinama koje se dobro stapaju s kožom, čineći da se šminka lako stopi s njenim tenom, a da ne postane nalik maski ili preteška. Njegova cijena je oko 43 KM.

Maybelline Fit Me - puder sa zaštitnim faktorom

Maybellineova podloga Fit Me također je jedan od najpopularnijih pudera u drogerijama. Hidrira kožu i do 24 sata, a dodatnu njegu pružaju zaštitni faktor 18 i čisti vitamin E. Povrh toga, zahvaljujući pigmentima unutar njega, puder se stapa s kožom i prilagođava svakom njenom tonu. Ovaj proizvod je trenutno oko 12 KM u našim drogerijama.

Wet n Wild photo focus - lagani puder s odličnim pokrivanjem

Wet n Wild svojom jednostavnom i hranjivom formulom pruža mogućnost cjelodnevnog pokrivanja. Inovativna formula izvrsno prekriva nesavršenosti i ostavlja lagani mat finish, dok istovremeno minimalizira pojavu pora, zaglađuje kožu i pruža svilenkasti sjaj. Trenutno se može naći i na akciji po cijeni od oko 11 KM.

Max Factor Miracle Second Skin - podloga s njegujućim učinkom

Hibridni puder Miracle Second Skin iz Max Factora spojio je u jednom prizvodu njegu kože lica i podlogu za prekrivanje nepravilnosti. Hidrira i štiti kožu od utjecaja iz okoline i još uvijek ispunjava zahtjeve koje treba da ima puder, čineći ten ujednačenijim. Idealan je za suh i normalan tip kože, a njegova cijena u drogerijama u BiH je oko 26 KM.

L'Oréal Perfect Match - puder s prirodnim završetkom

L'Oréalova podloga Perfect Match jedan je od najvećih "niskobudžetnih" favorita u kozmetičkoj industriji. Dizajniran da se prilagodi individualnoj boji i strukturi kože, pruža ujednačen i prirodan ten. Takozvana Micro-Match-Technology stapa se s teksturom kože te optički optimizira ton i njenu strukturu. Hidratantni sastojci poput aloe vere čine podlogu savršenom za suhu kožu. Puder, koji je često i na akciji, kod nas se može pronaći po cijeni od 21 KM.

Essence Pretty Natural Hydrating - jako dobar hidratantni puder

Jedan od pudera o kojima se dosta priča u proteklo vrijeme, a koji je također pristupačan za svačiji džep je Essence's Pretty Natural Hydrating. Ukoliko trađite jeftinu opciju za suhu kožu, onda je ovo puder za vas. Sa super laganom, dugotrajnom formulom s hijaluronskom kiselinom i aloe verom, puder nudi koži vlažnost tokom 24 sata i stvara prirodni mat završetak, prekrivajući čak i crvenilo. Njegova cijena u našim drogerijama je oko 10 KM.