Moda i ljepota
53

Publika se žali da haljine na Wimbledonu previše otkrivaju

Klix.ba
(Foto: EPA)
Nepisano pravilo Wimbledona, kada je riječ o odijevanju, je da se teniseri trebaju pridržavati bijele odjeće. Međutim ovo dizajnerima sportske opreme, koji pokušavaju ubaciti malo boje, a da ne naljute probirljivu modnu policiju, zadaje glavobolje.

Ono što Nike nudi sportistkinjama ove godine izazvalo je mnogo pažnje i komentara.

Nova linija sportske odjeće za teniserke nazvana "NikeCourt Premier Slam" predmet je rasprave s obzirom na to da podsjeća na kratku, prozračnu noćnu spavaćicu, dakle nešto što je pogodnije nositi iza zatvorenih vrata.

Otkrivajući previše, naročito tokom vjetrovitih dana, Nike je u mailu koji je uputio CNN-u izjavio da haljine ipak treba malo popraviti.

"Proizvodi nisu povučeni, a izmjene često pravimo odmah, po želji naših klijenata. Pokušavamo učiniti da se na terenu osjećaju dobro i udobno i da daju svoj maksimum", rekao je glasnogovornik Nikea.

Kanađanka Eugenie Bouchard kazala je da joj se sviđa haljina jer je kratka, a upravo takve i voli, dok su pojedine teniserke bile primorane početkom turnira same napraviti promjene na haljinama te su neke od njih vezale krajeve haljina u čvor.