Moda i ljepota
638

Povratak prirodnom izgledu: Alicia Keys pokrenula #NoMakeUp pokret na društvenim mrežama

Klix.ba
Američka R&B i soul pjevačica Alicia Keys je u sklopu promocije novog albuma odlučila pokrenuti i kampanju i pokret na društvenim mrežama pod hashtagom #NoMakeUp u cilju vraćanja prirodnom izgledu.

Alicia Keys je nedavno nastupila u Saturday Night Live emisiji bez šminke, a ne nosi je ni u svom najnovijem spotu za pjesmu "In Common".

Dosta fanova se pitalo šta se dešava s njom i da li je možda bolesna, a pjevačica je objasnila kako joj je namjera podstaknuti mlade žene da se pokažu u svojoj prirodnosti, bez da osjećaju potrebu da se moraju pokrivati i skrivati svoje stvarno lice šminkom.

"Jednog sam se dana vratila iz teretane i fotografkinja Paola Kudacki je rekla: 'Moram te sad fotografisati, u takvom izdanju! Tvoja muzika je stvarna i sirova i fotografije moraju biti takve.' Bila sam šokirana, nervozna i bilo mi je neugodno. Na licu nisam imala šminke, nosila sam običnu sportsku majicu. Upitala sam je: 'Sad, baš sad? Želim izgledati realistično, ali ovo je možda previše realistično!' I to je bilo to. Ona je počela da me fotografiše. U tom sam se trenutku osjetila slobodnijom nego ikad", napisala je Alicia Keys u svom otvorenom pismu pod nazivom "Time to uncover".

Fanovi su spremno prihvatili ideju, a na društvenim mrežama, najviše Instagramu, objavljuju i vlastite fotografije u prirodnom izdanju pod hashtagom #NoMakeUp i #NoMakeUpMovement.

Šesti po redu album Alicie Keys nosi naziv "Hallelujah", a prvi singl je pjesma "In common".