Malo drugačiji imidž
32

Penelope Cruz u elegantnoj kreaciji na crvenom tepihu, iznenadila promjenom frizure

N. O.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Penelope Cruz na nedavnoj dodjeli Governors Awards pojavila se u elegantnoj Chanel kreaciji, međutim, svi su gledali u nju zbog frizure - glumica je dugu tamnu kosu zamijenila pramenovima boje meda koji joj sežu do ramena.

Penelope je ambasadorica francuske modne kuće, stoga ne čudi što za skoro sva svoja javna pojavljivanja nosi Chanelove komade.

Za ovu priliku nosila je spektakularnu Chanel haljinu na dodjeli u čast Mel Brooks, Angele Bassett i urednice Carol Littleton za njihov doprinos u karijeri filmskoj industriji.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Cruz je imala bijelu haljinu iz tri sloja, gdje je svaki sloj rastao, oponašajući izgled pune suknje balske haljine. Korzet haljine sadržavao je cvjetne bijele i sive detalje.

Zlatna dugmad s Chanel logom postavljena su na korzet uz odgovarajuće trake u krem boji i kaiš koji je napravljen od prepoznatljivog Chanel tvida.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Glumica filma "Ferrari" izgled je upotpunila Chanel torbom te dijamantnim naušnicama i prstenom.

Ipak svi su gledali u glumicu ne zbog upečatljivog modnog izdanja - već zbog promjene frizure. Prepoznatljiva po tamnoj dugoj kosi, glumica ju je skratila do ramena i ofarbala u nešto svjetliju nijansu nego inače - boju meda.