Povukli je s weba
466

Nakon poziva na bojkot oglasili se iz Zare i poručili da je kolekcija osmišljena u julu

N. C.
Kontroverzne reklamne fotografije Zare
Kontroverzne reklamne fotografije Zare
Zara je u ponedjeljak povukla reklamnu kampanju s lutkama bez udova i statuama umotanim u bijelo s naslovne stranice svoje web stranice i aplikacije nakon brojnih poziva na bojkot popularnog brenda.
Grupacija Inditex, u čijem je vlasništvu i Zara, navela je kako je ova promjena dio njihove uobičajene procedure osvježavanja sadržaja.

Također, nisu komentarisali pozive na bojkot, ali je rečeno da je kolekcija "Ateljea" osmišljena u julu, a fotografije snimljene u septembru. Rat između Izraela i Hamasa počeo je nakon 7. oktobra.

Na Zarinom Instagram profilu objavljeno je na desetine hiljada komentara o fotografijama, mnogi sa palestinskim zastavama, dok je "#BoycottZara" bio u trendu na platformi X.

Naime, jučer su profilima na društvenim mrežama brenda Zara osvanule reklamne fotografije nove kolekcije, a u kojima su mnogi prepoznali povezanost sa stradanjem Palestinaca te se poziva na bojkot.

Reklamne fotografije za kolekciju jakni nazvanu Collection 04 uključuju modele koji poziraju u zimskom okruženju, ali s dodacima kao što su kipovi te ljudske figure zamotana u bijeli najlon.