Slavne dame
5

Modna izdanja koja su obilježila ovogodišnju dodjelu nagrade Zlatni globus

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Dodjela nagrada Zlatni globus održana je sinoć po 78. put, ali u malo drugačijem formatu. Dodjela je bila kombinacija virtuelnog i fizičkog prisustva nominovanih.

Iako su mnogi očekivali da će promijenjeni uslovi održavanja dodjele utjecati na modne odabire slavnih dama, to se ipak nije desilo.

Fizički su bili prisutni samo prezenteri na dodjeli, dok su se ostale nominirane zvijezde javljale iz vlastitih domova. Zbog koronavirusa sama dodjela je imala drugačiji format, ali ono što je ostalo isto u odnosu na prethodne godine jesu raskošna izdanja poznatih ljepotica.

Glumice koje su svojim modnim kombinacijama obilježile 78. izdanje dodjele jesu Anya Taylor-Joy, Lilly Collins, Viola Davis, Kaley Cuoco, Kate Hudson, Regina King.

Anya Taylor-Joy (Foto: Twitter)
Anya Taylor-Joy (Foto: Twitter)

Anya Taylor-Joy koja je osvojila nagradu za najbolju glumicu zahvaljujući ulozi u Netflixovoj seriji "The Queen's Gambit" je oduševila u Diorovoj haljini dubokog dekoltea i zelene boje.

Kate Hudson i Regina King su se odlučile za crnu boju u kombinaciji sa šljokicama.
Glavna glumica serije "Emily in Paris", 31-godišnja Lilly Collins obukla je šarenu Saint Laurent vezenu haljinu na jedno rame, podsjećajući na izdanja starog Hollywooda.
Kaley Cuoco su mnogi uspoređivali sa Pepeljugom zbog balske haljine koju je dizajnirao Oscar de la Renta.
Jodie Foster (Foto: Twitter)
Jodie Foster (Foto: Twitter)

Jodie Foster se zajedno sa suprugom javila iz svog doma, ali su umjesto glamuroznih haljina, glumica i njena supruga bile obučene u pidžamu.

Josh O'Connor (Foto: Twitter)
Josh O'Connor (Foto: Twitter)

Također, ne možemo zanemariti ni modne odabire slavnih glumaca od kojih su se izdvojili Josh O'Connor koji tumači ulogu princa Charlesa u seriji "The Crown", a koji je nakon svoje prve nominacije i osvojio nagradu Zlatni Globus.

Dan Levy (Foto: Twitter)
Dan Levy (Foto: Twitter)

Glumac serije "Schitt's Creek" - Dan Levy - je privukao pažnju neobičnom bojom odjela. Levy se pojavio u odijelu boje limuna italijanskog brenda Valentino.