Moda i ljepota
144

Modeli agencije City Models nosili kolekciju 'Metropolis' Emine Husedžinović

Piše: L. Č.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U sarajevskom Golf klubu je sinoć, povodom proslave godine dana postojanja modne agencije City Models, održana modna revija bh. dizajnerice Emine Husedžinović - kolekcija pod nazivom "Metropolis", predstavljena prije nekoliko mjeseci u Domu mladih.

Modna agencija City Models, koju su osnovale Lejla Damadžić i Nadja Bošnjak se kroz školu za manekene i manekenke bavi edukacijom mladih, dajući im saznanja iz područja mode. Po završetku edukacije, svi članovi dobivaju priliku za izradu booka sa profesionalnim fotografima, te učešće na ispitnoj reviji.

Sinoćnja modna revija održana je u sklopu prezentacije godinu dana rada ove agencije, a djevojke koje su već prošle edukaciju nosile su 20 modela iz zadnje kolekcije 'Metropolis', bh. dizajnerice Emine Husedžinović.

'Metropolis' kolekcija namijenjena je za proljeće/ljeto 2015, a radi se o, kako dizajnerica kaže, visokoj modi, sa čipkom kao poveznicom, te nazivom inspirisanim metropolama svijeta.

"Takva haljina se može nositi i na nekom prijemu u Londonu, jednako kao i u Rimu, Parizu itd. Nju odlikuju tamniji, zagasitiji tonovi, budući da je u pitanju visoka moda, tako da je više namijenjena večernjim izlascima", pojasnila je Husedžinović, te najavila novi samostalni projekat na kojem radi - u pitanju je kolekcija jesen/zima 2015/2016 u kojoj će biti prikazan "visoki Pret a Porter".

"Kolekcija je u suštini namijenjena svakoj poslovnoj dami, a tu su i elementi ručnog rada dorade. Budući da je namijenjena za zimu, sadržavat će dosta haljina, odijela i kaputa, a jedan kolorit će biti i od crne, bijele, plave, royal plave i sive, te rezeda, ciklama i pink boje, sa floralnim motivima kao poveznicom", pojasnila je bh. dizajnerica u razgovoru za Klix.ba.

Emina Husedžinović Ibrahimović rođena je 17. juna 1973. u Banjoj Luci. Diplomirala je na Tekstilno - tehnološkom fakultetu u Zagrebu 1999. godine, smjer Projektiranje i dizajn tekstila i odjeće, a diplomu je nostrificirala na Manchester Univerzitetu za tekstil i odjeću, te 2011. stekla zvanje magistre ing. tekst. teh.

Aktivna je članica ULUPUBIH, Udruženja manekena i modnih kreatora BiH, Udruženja URBAN-ETNO, čija je i predsjednica.